StoryEditorOCM
HranaIz lastovskog dvora na pjat

Gosti se ne mogu zasititi njenog pesta od bosiljka i kruha od morača - a nama je otkrila recepte

9. srpnja 2016. - 00:55
vanja_lastovo02-290514

Začinsko bilje u prehrani je neizostavni dodatak jelima, koje im daje prepoznatljivost okusa i poseban pečat. Još kad se radi o mediteranskim začinima, i to 100 posto domaćim, s njima svako, makar i najjednostavnije jelo dobije profinjen okus.

U to se iz prve ruke najbolje osvjedočila Vanja Jurica, vlasnica konobe "Fumari" na Lastovu, koja svoju gastronomsku ponudu uvelike bazira upravo na začinima koje sama uzgaja u sklopu obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva poznatog po brendu "Lastovo u boci".

Za nju začinsko bilje nije samo nadogradnja jelima već i njihov osnovni sastojak. Tako nam se pohvalila da gosti njezine konobe obožavaju kruh s moračem - aromatičnim začinom koji u malim količinama oplemeni okus ove temeljne namirnice.

- Radim sama i svoj pesto od bosiljka, koji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:15