StoryEditorOCM
HranaRecepti

Pripremite ovih sedam zimnica za prste polizati!

12. rujna 2016. - 21:25
IKEA_zimnica1

Jesen je pred vratima, a dok nas još drže ljetne temperature i tržnice su pune voća i povrća, iskoristite priliku i pripremite neku od zimnica iz 'bakine riznice'. Ovi 'kiseliši' i zapečene mješavine bit će odličan dodatak jelima u tmurnim danima koji dolaze.

Pinđur

Na ulju "zazlatiti" nekoliko usitnjenih kapula, dodati jedan češnjak, 1,5 kilograma poma narezanih na sitne komade te ih izvrtiti da puste sok. Smjesu usitniti štapnim mikserom i dodati sitno narezanih 2,5 kilograma paprika, roga ili crvenih babura, pa dinstati dok ne smekšaju. Petnaestak minuta prije kraja dodati dicilitar octa, žlicu šećera, dekagram soli, začina po želji, potom sve promiješati. Pindžur preliti u staklenke koje su se s poklopcem sat vremena sterilizirale na 90 stupnjeva u pećnici. Zatvorene posude...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:45