StoryEditorOCM
Hranajeftino, zdravo i jako ukusno

Ne znate što bi za ručak? Evo sedam prijedloga s porilukom u glavnoj ulozi

Piše Tanja Šimundić-Bendić
17. rujna 2016. - 13:23
shutterstock_270699884

Salata s porilukom
Odstraniti zeleni dio stabljike poriluka, bijeli isjeckati na kolutove, pa ih posoliti i popapriti te dobro promiješati sa žlicom do dvije kiselog vrhnja i žlicom senfa. Glavicu zelene salate oprati, odvojiti listove pa u posudu staviti red salate, red poriluka. Lagano izmiješati i začiniti uljem, kvasinom i poslužiti uz lešade, ribu.

Pohani poriluk
Poriluk kratko kuhati u posoljenoj vodi, ocijediti ga i prerezati na duge, tanje prutiće. Uvaljati ih u brašno, u jaja i zatim u prezle, pa pohati u vrućem ulju. Ocijediti suvišnu masnoću na salveti. Poslužiti kao grickalice ili predjelo.

Juha od poriluka
Bijele dijelove dva poriluka izrezati na četvrtine. Četiri krumpira isjeći na kocke, a još jedan usitniti na što manje komade. Na komade izrezati i 100 grama panc...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:31