StoryEditorOCM
HranaZdrava kužina

Jesen donosi miris jabuka, a mi vama tri recepta zbog kojih ćete ovo voće voljeti još više

Piše Berislava Picek
27. rujna 2016. - 15:50
Pommes01

Od jabuka se može raditi mnogo toga: sokovi, ocat, džemovi, kolači. Ali ne posežite za ljepoticama iz supermarketa, nego se potrudite nabaviti netretirane stare sorte ovog voća, piše Živim.

Cijenim i svim srcem podržavam svakoga tko nastoji sačuvati neku starinu, baštinu svoga kraja, zaboravljeni recept ili sjeme starih sorti. Takav je i naš obiteljski prijatelj Mija iz Boka Palanječkog, predivnog sela u okolici Siska. Puno je obnovljenih tzv. posavskih iža, starih drvenih posavskih kuća koje su ponovno oživjele upravo zahvaljujući njegovu trudu i ljubavi.

U mojoj potrazi za jabukama starih sorti kod njega sam pronašla dvije: tzv. kanađanke i pikače. A na našem imanju imamo staru sortu jabuka bobovac i staru sortu krušaka tepka.

Nisu one poput jabuka u supermarketima, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 23:40