Stil Gastro

Adriatic Gastro show

Čak 601 izlagač iz 12 zemalja svijeta pokazat će najbolje iz gastronomije

Adriatic Gastro show

Splitska Spaladium Arena od danas do subote je domaćin 3. Adriatic Gastro showa, međunarodnog festivala gastronomije i turizma, najbolja adresa za 601 izlagača iz 12 zemalja svijeta. Održava se na 12 tisuća četvornih metara Arene, a na 170 izložbenih štandova predstavit će niz renomiranih proizvođača i dovesti najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma, uz bogat popratni program.

- Riječ je o specijaliziranoj manifestaciji koja predstavlja cjelokupan turističko-ugostiteljski spektar proizvoda i usluga, što je ove godine privukla neslućenu pozornost. Split, moramo se pohvaliti, ima jedan od najbrže rastućih sajamskih sadržaja ove vrste na području jugoistočne Europe.

Festival čokolade
 

A da je doista tako, svjedoči ovogodišnji iznimni porast broja izlagača u odnosu na prethodne dvije godine. Ali i gostiju, renomiranih gospodarstvenika koji organiziranim prijevozom – riječ je o čak 28 autobusa – dolaze iz Slovenije, BiH i Srbije. Sve nam to pokazuje kako smo zapravo nadrasli prostor Spaladium Arene i zakoračili u jednu višu dimenziju – naveo je direktor sajma Stipe Šamija na jučerašnjem predstavljanju sajamskih sadržaja.

Sajam se službeno otvara danas u 11.30, a kroz prepunu satnicu kroz sve dane održavanja donosi cooking showove, organizirane posjete hotelskih lanaca, prezentacije, poslovne susrete i stručna predavanja. Uz izlagački dio tu su i raznorazna natjecanja, primjerice slastičara u pripremi restorantskog deserta, te izložbi.

Atraktivni će biti i kuharski showovi na kojima će publika od priznatih chefova moći čuti dobar savjet, ili natjecanje žena barmena Lady's Cup najavljeno za petak u 15 sati.

– Ove godine imamo i prateći festival čokolade koji će se tijekom svih dana sajma održati u prostoru sky boxova na trećoj etaži. Sajam donosi i vrlo važnu edukativnu notu, primjerice Regionalni forum obiteljskog turizma u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Starta u petak u 10.30, a važan je za iznajmljivače privatnog smještaja kojima će biti predstavljeni novi trendovi u turizmu, mogućnosti financiranja iz EU fondova, zakonska regulativa, mogućnosti suradnje s turističkim agencijama te e-mail marketinga – naveo je Josip Bužančić, direktor marketinga.


Najava novog sajma


Sajam će biti baza za predstavljanje i jedne značajne nove splitske manifestacije – međunarodnog sajma namještaja, rasvjete i dizajna Adriatic Designexpo 2017. – koji će se održati krajem studenoga, također u Spaladium Areni. Bit će to prigoda, naveo je dogradonačelnik Goran Kovačević, za niz novih poslovnih kontakata od kojih grad može imati velike koristi.

Ta je manifestacija pripremana punih godinu dana, a pripomogli su Županija splitsko-dalmatinska, HGK Split i Visoka škola za menadžment i dizajn "Aspira". Predstavnici tih institucija – Anđelko Katavić, Ojdana Muše i Alen Jerkunica – jučer su prisustvovali predstavljanju i složili se kako je ovo još jedna odlična prigoda da se udruženim snagama pokažu poslovne mogućnosti grada i regije.

 


Gratis ulaznica
Na naslovnoj stranici današnje Slobodne Dalmacije svaki će njezin kupac dobiti i gratis sajamsku ulaznicu za jednu osobu, koju može iskoristiti tijekom bilo kojeg od četiri dana održavanja. Dar je to čitateljima Slobodne Dalmacije i Raiffeisen banke. Sajam se danas otvara u 10 sati i radit će do 19, a idućih dana moći će se obići od 9.30 do 19. Cijena ulaznice je inače 30 kuna.

 

Naslovnica Gastro