StoryEditorOCM
HranaTop 7 jela za obiteljske fešte

Bogato i bez 'pečenoga'

18. veljače 2017. - 20:00

Smotuljci od šunke i hrena

Razmutite 1,5 decilitara slatkog vrhnja, dodajte 200 grama hrena, tri žlice majoneze, papar i sol. Promiješajte i smjesom punite svaku fetu od 250 grama kuhane šunke. Fete zarolajte u smotuljke, stavite na oval i pospite sitno sjeckanim peršinom, te ukrasite maslinama.

Jezik s hrenom

Goveđi jezik operite, ulijte vodu, dodajte dva očišćena i oprana korijena peršina i jedan omanji selen. Posolite, kuhajte tri sata, dok jezik ne omekša, a onda ga ogulite, narežite na fetice, posložite po tanjuru. Jedan hren operite, ogulite, usitno naribajte i njime pokrijte jezik.

Brudet od kosmeja i škarpine po starogradski

Na malo maslinova ulja izdinstajte dvije veće kapule, dodajte jednu veliku zrelu rajčicu s koje ste prethodno skinuli kožicu. Ubacite tri režnja č...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:10