StoryEditorOCM
HranaekstravagantnO I SJAJNO

Pohane vlasulje, grdobina u šporkoj šalši, žele od algi, juha od kamena: otkrivamo vam jela koja su učinila Split moćnom gastro destinacijom

18. kolovoza 2018. - 10:02

Savjetujemo vam, na ovu se cigaru kladiti nemojte. Pa ni onda kada vam je ponude uz čašu vrhunskog martinija ili konjaka. Nemojte, jer koliko god uložili, izgubit ćete milijun posto. Da, bojom, teksturom, naborima, preljevima boja ona izgleda kao cigara, točno kao iz priča o najskupljim primjercima, od listova duhana koje savijaju lijepe mlade Kubanke.

I kada je uhvatite u ruku, nećete shvatiti poantu, a ona leži u tome da se u ovoj cigari krije vrhunska delikatesa. Nova vremena, nova gastronomija, nove ideje donose i nove uspješnice, upravo nalik cigari iz splitskog hotela "Park" u kojoj se krije desert od tamne čokolade punjen kremom od kave.

- Koji se poslužuje u čaši s čokoladnom pjenicom i jestivim grumenastim prahom slatkog okusa, po teksturi skroz nalik pepelu, ali od čok...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:45