Stil Gastro

U SLAST!

Gledate u kilo grožđa u frižideru i ne znate što ćete s njim? Evo odličnog recepta za brz i preukusan štrudel od voća sezone

U SLAST!

Sezona je od grožđa, puni su ga banci na tržnicama, voćni odjeli u supermarketima. Ako ste od onih koji rade vino, upravo ga imate pune police u frižideru.

I koliko ga god obožavali, i guštali u njegovim rashlađenim zrnima između obroka, u nekom ćete trenutku poželjeti s njim napraviti nešto "konkretnije". Posebno u trenutku kada djeci dosadi jesti ga "onako".

Donosimo stoga odličan recept za brzi štrudel od grožđa, jer u ovoj ga varijanti radite s gotovim korama.
Ukoliko ćete se odlučiti izmijesiti i razvući svoje domaće, još bolje...

SASTOJCI ZA ŠEST OSOBA

1/2 kg kupovnih kora

3 jaja

1 vanilin šećer

22 žlice šećera

22 žlice mlijeka

22 žlice ulja

22 žlice brašna

1 prašak za pecivo

800 grama grožđa

krušne mrvice

 

POSTUPAK

Odvojite kore tako da ih sortirate po dvije. Jaja istucite sa šećerom, dodajte ulje i mlijeko, miksajte dalje. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, sjedinite smjesu.

Jednu (od dvije) kore premažite dobivenom smjesom, preko nje stavite staviti drugu koru, nju također premažite istim, pa pospite krušnim mrvicama i rasporedite grožđe (više na jednu stranu), pa zavijte kore u roladu.

Postupak ponavljati dok ne potrošite sav nadjev, rolade premažite uljem i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

U slast!

Naslovnica Gastro