StoryEditorOCM
Hranakakav panettone!

Imamo savršen recept za tradicionalni talijanski kolač, a u mekoj nutrini kriju se mliječna i bijela čokolada, suho voće i čokoladni namaz

Piše L. M.
13. prosinca 2018. - 22:26

Tradicionalni kolač porijeklom iz Italije nezobilazna je slastica na blagdanskom stolu, no mnoge se domaćice ustručavaju samostalno ga ispeći strahujući da će njihov panettone ostati presuh.

Uoči nadolazećeg Božića donosimo vam provjereni recept za pravi, mekani panettone u čijemu se mirišljavom tijestu kriju mliječna i bijela čokolada, raznovrsno suho voće i čokoladni namaz.

SASTOJCI:

  • 400 g pšeničnoga glatkog brašna
  • 100 g pšeničnog oštrog brašna
  • 20 g škrobnog brašna
  • prstohvat soli
  • 1/2 vrećice praška za pecivo Dr. Oetker
  • 3 žumanjka
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer Dr. Oetker
  • 90 g smeđeg šećera
  • 125 g maslaca
  • 150 ml toplog mlijeka
  • 100 ml tople vode
  • 1 instant kvasac Dr. Oetker
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice ruma
  • naribana korica limuna i naranče
  • 50 g mliječne čokolade ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 19:13