StoryEditorOCM
HranaVRIJEME ZA DELICIJU

Zašto bi se bakalar spremao samo 'na bijelo' ili 'brujet'? Donosimo recept za prste polizat, varijanta nije zahtjevna, a oduševit će sve ljubitelje 

Piše L. M.
20. prosinca 2018. - 20:49

Mnogi će zaljubljenici u bakalar s pravom "zažugati" zašto ga se u našim kućanstvima sprema najčešće samo u prosincu i na Badnjak, kad bi se u tom tako finom ribljem mesu moglo guštati bilo kad tokom cijele godine?

I u pravu su, tim više što bakalar najčešće obožavaju čak i oni koji nisu inače "toliko od ribe". 

Bakalar je i odličan izbor za sve koji brinu o zdravlju i kalorijama jer sadrži važna dijetoterapijska svojstva i visoko je kvalitetna namirnica u nutritivnom smislu.

Obiluje kalcijem, jodom i željezom, s vrlo malo masti. U bakalaru ima vrlo malo ugljikohidrata, a 100 grama bakalara sadrži tek 80 kalorija.

Masti koje sadrži iz reda su esencijalnih, omega 3 masnih kiselina, koje su najprihvatljivije i utječu na neželjene promjene na arterijama, smanjuju razinu k...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:03