StoryEditorOCM
Ljepotanajvažniji obrok

Doručak pod povećalom: oprezno sa 'zdravim' žitaricama!

Piše PSD.
15. studenog 2013. - 11:11
Razmislite o zdravom doručku u obliku kukuruznih pahuljica ili drugih žitarica s voćem ili nekim drugim dodacima. Jesu li baš sve tako zdrave kako ih reklamiraju?

Pogledate li deklaraciju vidjet ćete da većina sadrži škrob, šećer, arome, boje, nekakve anorganske tvari, kao što su kalcij i željezo, što možda zvuči zdravo. A zapravo su to jako prerađeni proizvodi u kojima proizvođači mnogo toga skrivaju.

Ponekad i običan bijeli kruh ima bogatiji sastav od novonastalih  "zdravih žitarica" za doručak. Najčešće su preslatki, samo u drugačijem obliku.

Oksidirani škrob u rafiniranom obliku zajedno s rafiniranim šećerima i vrijednim žitnim sirupima samo pridonose zakiseljenju organizma, padu imuniteta, razvoju gljivica i povećanju tjelesne težine. Nisu poželjni ni sintet...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:10