Kako se zdravo hraniti, što eliminirati, kakve kombinacije izabrati, na sinoćnjem predavanju splitske Udruge za osobni razvoj Rekonekcija, savjetovala je njena članica Vedrana Miličić, naglašavajući kako štetne tvari mogu dolaziti i putem mirisa, onoga što na kožu stavljamo, ali i posuda u kojima se namirnice pripremaju i čuvaju.
Njena je preporuka da se u obroku ne miješaju ugljikohidrati i bjelančevine, a za voće savjetuje kako se svježe i s velikim udjelom vode, uzima isključivo za doručak, na prazan želudac.
- Dok se jede i dok se hrana probavlja, ne uzimajte tekućinu. Ribe i školjke ne idu skupa, a vodu pijte samo kada ste žedni i pritom ne uzimajte flaširanu.
Mlijeko izbacite, posebno ono iz samoposluga, ne grickajte, ne prejedajte se, i kažite NE pahuljicama...
Njena je preporuka da se u obroku ne miješaju ugljikohidrati i bjelančevine, a za voće savjetuje kako se svježe i s velikim udjelom vode, uzima isključivo za doručak, na prazan želudac.
- Dok se jede i dok se hrana probavlja, ne uzimajte tekućinu. Ribe i školjke ne idu skupa, a vodu pijte samo kada ste žedni i pritom ne uzimajte flaširanu.
Mlijeko izbacite, posebno ono iz samoposluga, ne grickajte, ne prejedajte se, i kažite NE pahuljicama...