Stil Ljepota

ODVRATNIJE OD DLAKAVIH PAZUHA

I da ste najzgodniji, ženama ste zbog njih najodbojniji: hitno se riješite ovog mrskog 'detalja'

ODVRATNIJE OD DLAKAVIH PAZUHA

Govorili smo već o tome kako žene mrze vaše dlake ispod pazuha, koje su im odvratne, nemuževne i smrdljive... No još im nešto strašno smeta. Pogađate li o čemu je riječ?

Krenimo ovako. Dakle, skinete cipele i čarape i rukom dotaknete stopala. Podsjećaju li vas vaša stopala možda na brusni papir? Većinu muškaraca je. Kako se to dogodilo?

'Stratum corneum, ili površinski sloj kože, najdeblji je na dlanovima i stopalima' - kaže doktor Brendan Camp, dermatolog u sjevernoj Virginiji. Najviše trenja svakog dana događa se na dlanovima i stopalima – a prekomjerno trenje može uzrokovati probleme,menshealth.hr.

Ako su vam cipele neudobne, s vremenom se koža prilagođava trenju, odnosno štiti od njega tako što se zadeblja na tom mjestu. Kada postane predebela, koža se raspukne i nastane rascjep.

No ipak ima rješenja i to na način da se protiv trenja borite - trenjem.

Jedno rješenje je odlazak kod pedikera, no ima još nešto bolje. Uvedite novu naviku kada se tuširate i oduzet će vam manje vremena od brijanja.

'Toćanjem nogu u vodi nekoliko minuta natopit će se površinski sloj kože' - kaže Camp.

Nakon toga, dodaje, odaberite svoje oružje. Ako ste ljubitelj prirode, odaberite kamen za pete, po mogućnosti od crne lave. Nešto praktičnija je i strugalica za pete, koja ima dršku i dvije različite podloge za struganje.

'Krenite ugrubo. Nakon nekoliko tuširanja, ili kada napadate osjetljivija područja između ili na rubovima prstiju, koristite manje grubu stranu strugalice' - napominje doktor.

Nakon toga obavezno  namažite stopala kremom kako bi zadržala glatkoću.

Žene i vaše cure, vjerujte, bit će oduševljene...

Naslovnica Ljepota