Stil Ljepota

Nije sve u cifri

Žena koja uspješno pravi prirodnu kozmetiku otkriva zašto treba dobro razmisliti što kupujete: Ljudi skupo plaćaju neke proizvode, a ja znam što se u njima nalazi!

Nije sve u cifri

Kad čujete naziv 'prirodna kozmetika' vjerojatno vam na pamet prvo padnu ekstremno skupi proizvodi za njegu tijela. No da se iza visoke cijene ne krije uvijek kvaliteta, otkrila je osoba koja se i sama uspješno bavi proizvodnjom prirodnih 'mazalica' - Vlasta Pojatina, vlasnica tvrtke Olival.


Njihova priča započela je prije 23 godine kao kućna radinost s tri preparata, iz čega se razvila prava kozmetička tvrtka koja danas proizvodi 103 proizvoda koje plasira u trgovine u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Pa ipak, daljnje širenje im nije u dugoročnim ciljevima jer žele zadržati dobar odnos s kupcima i dobro se nositi sa zahtjevima tržišta, priznala je za Dnevnik.hr.Iako mnogi započinju proizvodnju 'mućkajući' kozmetiku kod kuće, postoji razlika između uspješnih i neuspješnih.

- Otpočetka trebate biti pošteni. Kad radite prirodnu kozmetiku, kupac će vrlo brzo prepoznati ako to nije proizvod koji je zaslužio to ime. Morate imati kvalitetan proizvod, mogućnost ulaska na tržište, strateške ideje, a to sve mora biti potkrijepljeno legislativnom. Izvan toga sve je to samo neki hobi - rekla je Pojatina za Dnevnik.hr, također ističući da unatoč uvriježenom mišljenju, visoka cijena kozmetičkog proizvoda ne jamči i visoku kvalitetu.

- Ponekad se zgrozim kad vidim te cijene i žao mi je kupaca koji su ovisni o tako skupim proizvodima zato što znam što se unutra nalazi. No, brend ima svoju cijenu. Od početka smo se pozicionirali da želimo biti pristupačni, da manje ulažemo u marketing, a više u razvoj proizvoda tako da je kvaliteta plus povoljna cijena bio naš moto otpočetka - zaključila je Pojatina za Dnevnik.hr.


 

Naslovnica Ljepota