Stil Ljepota

'Kao bez grudnjaka'

Nekima seksi, nekima bizarno: 'uživljenica' u korzete stisnula je svoj strukić do krajnjih granica, ali još uvijek nije zadovoljna

'Kao bez grudnjaka'

Koliko ste daleko spremni otići za ljepotu? Nije neka novost da se žene i muškarci diljem svijeta izlažu bolnim tretmanima ljepote kako bi postigli željeni izgled. Da ne spominjemo neke stvari koje su u našoj kulturi već toliko 'udomaćene' poput bušenja ušiju, da o njima ni ne razmišljamo... Jednom je i to bila novost.

Jedna američka veteranka otišla je u svojim nastojanjima toliko daleko da se ne skida iz korzeta 23 sata dnevno. 39-godišnja Diana Ringo iz Californije nakon rođenja blizanaca zaključila je da joj se ne sviđa nova figura, pa je najprije krenula s dijetama i vježbama.

Kada je uvidjela da ništa ne pomaže, i da joj je figura pješčanog sata kakvu je imala prije samo pusta želja, okrenula se radikalnome, ali efektivnom načinu da ju vrati. Počela je nositi korzet, i to onaj pravi, iz viktorijanskoga doba, kako bi se njena rebra malko povukla, a strukić vratio na staro.

Ono što bi mnogi okarakterizirali kao 'spravu za mučenje', Diani je postalo dio svakodnevnice, a otišla je ova veteranka i (još) korak dalje: danas korzet nosi 23 sata na dan, a skida ga samo kada se - tušira.

Danas se može pohvaliti strukom od 45 centimetara, ali još uvijek nije zadovoljna, unatoč tomu što se već 'stisnula' za puna 23 centimetra!

"Kada nosim korzet, osjećam se seksi. Prirodno sam se oduvijek osjećala seksi, ali ovo mi je povećalo samopouzdanje još više, jednostavno se dobro osjećam u njemu!", ispričala je Diana za emisiju 'Hooked on the Look'.

"Prije nisam bila sretna u vlastitome tijelu zato što sam bila debela. Nema ništa loše u tome, ali moja se debljina nije raspoređivala na ženstven način, već kao da sam poprimala muški oblik. Nije mi se sviđao...", dodaje Ringo.

Danas ova majka i veteranka radi kao kuharica u mornarici i sasvim je zadovoljna svojim izgledom. Vrijednost njene kolekcije korzeta procjenjuje se na gotovo 2 tisuće dolara, a ima ih preko 45.

"Bez korzeta osjećam se kao bez grudnjaka. Malo ugodnije, ali toliko si navikla na njega da ga jedva čekaš vratiti!", opisuje Diana svoju 'strast'.

 

Naslovnica Ljepota