Stil Ljepota

Malo promjene

Znate li što su 'messy šiške'? Ovu frizuru trpi svaki tip kose, skida godine s lica, a za njom su već poludjele svjetske zvijezde

Malo promjene

Šiške nam se ovoga proljeća vraćaju na velika vrata, a ako vas je od same teme počelo svrbjeti čelo od muke, ne brinite, ove sezone nešto su 'lakše'.

Mnoge su od nas već imale iskustva s klasičnim, gustim šiškama koje prekrivaju čelo do obrva i potrebno je o njima se konstantno brinuti. Svakoga jutra pranje, pa feniranje, samo kako bi izgledale pristojno. Redovito buđenje s pramenom koji udara pravac pod kutem od 90 stupnjeva od vaših obrva samo vam je dodatno pojačavalo glavobolju.

Da ne spominjemo (pre)čestu potrebu za šišanjem kako vam ne bi upadale u oči. Priznajemo, imati šiške nije lako.

Ili barem nije bilo lako, do sada. Ovoga proljeća modni su nas znalci i gurui počastili jednim trendom koji će odgovarati svima. Radi se o onome što Amerikanci nazivaju 'messy' šiškama, a mi jednostavno - neurednima, iako bi možda bolje zvučalo ležernima.

Kako šiške mogu biti 'ležerne', pitate se. Radi se zapravo o pramenovima koji nehajno padaju preko lica, a odgovaraju svakome tipu kose. Valovito, pa čak i kovrčavo prolazi u ovome slučaju, a evo i nekoliko fotografija za inspiraciju.
 

 

Dobra vijest je da prolaze čak i podulje šiške, koje ćete samo po sredini lagano razdvojiti ukoliko vam upadaju u uči. Posebno je popularna lagano podignuta kosa uz ovakav tip frizure, a ideje se samo roje. 

Ako ste oduševljeni ovim trendom, možete slobodno zahvaliti Seleni Gomez. Pjevačica se nedavno pojavila s novom frizurom i izazvala tešku pomutnju na društvenim mrežama, zbog oduševljenja, dakako.

Svi su odjednom poželjeli upravo njene šiške, pa su Instgram preplavile fotografije frizura koje su u stvari varijacija na temu. Trend je, dakle, zaživio, a ako se odlučite na njega imamo i dobru vijest za kraj.

Ako vam dosade, rijetke pramenove možete jednostavno - uplesti u kosu. Uz to, budite sigurni da će vam skinuti barem nekoliko godina s lica.

 

Naslovnica Ljepota