Stil Ljepota

VELIKI VODIČ

Dolazi ljeto, a vi još niste u formi? Splitska trenerica Stela za naše čitatelje izradila je program vježbi za guzu, noge, leđa, ali i savjete za prehranu

VELIKI VODIČ

Što i kako vježbati, pitali smo splitsku trenericu Stelu Grljušić koja je inače pravnica,  a školovala se i u Irskoj na tamošnjem Fitness institutu. Nema brzih rješenja, kaže Stela, ali ipak izdvaja četiri vježbe koje će preporoditi vaše tijelo. 

MRTVO DIZANJE (Vježba za cijelo tijelo)

 

 

 


BUGARSKI ČUČANJ (Vježba za noge i stražnjicu)

 
 

GLUTE BRIDGE (Vježba za stražnjicu)

 
 

JEDNONOŽNO MRTVO DIZANJE (Vježba za cijelo tijelo)

 
 

Napomena: Kako bi pravilno izveli vježbe možete ih potražiti i na YouTubeu. Gore navedene vježbe angažiraju puno mišića, dakle koristi se više energije. 

A što Stela jede u dane treniranja i odmora?

- U dane treniranja jelovnik se bazira na doručku u kojem konzumiram masti i proteine, primjerice jaja i pancetu spremljene na maslinovu ulju, uz to pojedem gljive ili neku salatu.

Kako uglavnom treniram oko jedan sat poslije podne, ručak mi bude obrok nakon treninga i tada unosim ugljikohidrate s proteinima, jedem rižu s piletinom ili neku tjesteninu s tunjevinom, uz to obavezno i salatu.

Večeru kao i doručak baziram na proteinima i mastima pa pojedem bijelo meso spremljeno na maslinovu ili kokosovu ulju i kuhano povrće i salatu, svakako začinjeno maslinovim uljem.

U dane kad se odmaram ne jedem ugljikohidrate i svoje obroke temeljim na proteinima i mastima. Jedem i crveno i bijelo meso, bijelu i plavu ribu, jako puno salate i povrća.

Voće izbjegavam zbog kaloričnosti, dakle šećera (fruktoze) kojeg sadržava. Smatram da sve minerala i vitamine možemo dobiti iz povrća koje ne sadrži toliku količinu ugljikohidrata kao voće - kaže Stela koja je surađivala i spoznatim bračnim i trenerskim parom Kovačić, Ronijem i Vanjom. 

- Završila sam Bodysculpt edukaciju i pohađala njihove radionice. Oboje imaju vrhunsku sportsku karijeru, veliko znanje i rezultate u radu s klijentima - kaže Stela. 

Naslovnica Ljepota