Stil Ljepota

Evo kako

Ne gomilajte proizvode, pogledajte što sve možete sa svojom maskarom: ovih 5 trikova mogli bi kompletno promijeniti način na koji se šminkate

Evo kako

Olovka za oči, pa za obrve, četkica za obrve, sjenila, pigmenti, tuš i kajal kojim iscrtavate rub kapka... Make up roizvoda je, budimo realni, previše, a svi oni služe nam za otprilike isto... Stvari treba pojednostavniti.

A kada uz to primijetite da vam je kozmetička torbica počela pucati po šavovima, znate da imate problem. Nije ni najmanje ekonomično trošiti uvijek na obnavljanje iste, a nije najugodnije ni na putovanja nositi čitavu hrpu olovčica koje se mogu lako i zagubiti.

Tu u pomoć stiže - maskara. Ovaj za mnoge krucijalni proizvod koji nikada ne napušta torbicu i uvijek je tu kada treba malo "podignuti" look može poslužiti za još štošta, uz njegovu osnovnu namjenu, dakako.

1. Umjesto sjenila

Namažite svoju četkicu za sjenilo maskarom (lagano "počistite" četikicu njime) i ravnomjerno nanesite na kapak. Kasnije možete dodati "glitter" ili neki drugi sjaj, no i ovako mat izgleda sjajno. Uz to će i duže potrajati od običnih praškastih sjenila.

2. Kao tuš

Na isti način na koji "glumi" sjenilo, maskara može poslužiti i kao boja za tuš. Tanku četkicu kojom inače postižete mačkasti izgled namažite crnilom iz maskare i oblikujte liniju po želji.

3. Za obrve

Najprije dobro obrišite četkicu maramicom, a potom počešljajte i definirajte liniju svojih obrva. Prethodno ih možete iscrtati olovkom, ali i ne morate - samo pripazite na boju. I imajte na umu da smeđe maskare odlično pristaju plavušama i brinetama.

4. Prikriva sijede

Maskara vam može poslužiti i kako biste iskontrolirale svoje sijede vlasi između dva farbanja, a isto tako i za ukrotiti one neposlušne, naelektrizirane dijelove kose koji redovito strše kada ju zaližete u rep. Obrišite četkicu i počešljajte u smjeru vezanja, samo pripazite i ovdje na nijansu - crnkama je najlakše.
 

 

#Repost @farahpromakeup ・・・ MASCARA TRICKS 👊 tag your friends and share 😘

A post shared by Huda Kattan (@hudabeauty) on

 

 

Naslovnica Ljepota