Stil Ljepota

Večer ljepote

Stigla lenta, ali i ponuda za posao: u Splitu izabrani nabolji modeli u Dalmaciji; Sinjanin oduševio ne samo pojavom, ljepoticom večeri proglašena splitska studentica

Večer ljepote

- Treći put na izboru i eto stigla lenta ali i ponuda za posao – zadovoljno nam zbori 22-godišnji Sinjanin Daniel Maganić, koji se okitio titulom najzgodnijeg Dalmatinca.

Ovaj nogometaš koji u momčadi drugoligaša NK Solina igra napadača, oduševio je žiri izbora "Mazda best model Dalmacije za best model Hrvatske" koji se u organizaciji agencije Royal models i De Flore, održao na splitskom trgu Dobri. Na prepunom trgu Daniel, inače komercijalist po struci, a poslovna ponuda mu je za agenta nekretnina, među brojnom publikom imao je i svoju malu navijačku "četu" – desetak djevojčica koji su svaki njegov izlazak na pistu nagrađivale burnim pljeskom.

- Hvala curicama, oduševile su me – iznosi Daniel, kojem je prvi pratitelj 22-godišnji Splićanin Ivica Lovčić, a drugi 24-godišnji Trogiranin Sandro Božinović, dok je lentu najfotogenčnijeg modela zaslužio Mateo Brko (20) iz Kaštel Lukšića. Pozivnice za izbor Best modela Hrvatske koji će se održati u studenom u splitskom hotelu Park, dobili su Tomi Tomić, Aldo Barčot i Maksimilijan Stjepan Petri.

Uz modele, birale su se i najljepše djevojke naše regije i to "Mazda best model" te "Lice godine Dalmacije". Prvu titulu dobila je 20-godišnja Pabla Aljinović iz Splita, studentica druge godine radiološke tehnologije, 174 visoka manekenka, teška 53 kilograma, koja nam otkriva:

- Pobjeda mi je nagrada za sva moja odricanja. Teško mi je odoljeti brzoj nezdravoj prehrani, pa višak kalorija "trošim" na Marjanu rolajući.

Prva pratilja je Jelena Mihanović (20) iz Sitnjeg Donjeg, druga Šibenčanka Andrijana Dujić (24), a best fotogeničnosti je Splićanka Marija Dragušica Kotromanović (23), te su djevojke osim lentama nagrađene i zanimljivim buketima St flowers i TNT cvjećarnica. Pozivnice za nacionalni izbor zaslužile su 23-godišnja studentica iz Šibenika Jasminka Gulin te 17-godišnja Katarina Pašalić iz Kaštel Štafilića.

Što se naslova "Mazda lice godine Dalmacije" tiče on je otišao u ruke Podstranjanke Mihaele Perić (19), studentice pomorskog menadžmenta:

- Naslov će mi biti dodatna pomoć u poslu kojim se trenutno bavim - hostesiranju. Radim promocije na sajmovima, kongresima, restoranima – kazuje nam krha plavuša, uz koju su lente još ponijele: prve pratilje 17-godišnja Elena Makinjić, druge Marijana Anđelina Merčep (19), te fotogeničnosti Ivona Vuković (17).

Pozivnice za hrvatski izbor su još zaslužile 17-godišnje Splićanke Lucija Miljak i Ema Raduljko, a za ljepotu djevojaka pobrinula se vizažistkinja Josipa Svalina, dok je za frizure bila zadužena Ljiljana Subašić.

Uz kuriozitet kako se izbor odvijao na trgu izvan gradskog centra sve u nastojanjima da se ožive i drugi kvartovi, bilježimo i drugi a to je spoj klasične glazbe sa ljepotom zahvaljujući nastupu virtuoza na klaviru Marina Limića. Mladiće i djevojke koji su nosili kolekcije Galeba, modnih dizajnerica Meri Gotovac i Gordane Radić, zabavljali su još Elvis Sršen-Noa i Poludi band.

No najteži "posao" imao je žiri koji je morao izabrati najljepše "gracije" i manekene. Taj slatki zadatak "odradili" su: Gabrijela Periš aktualna vlasnica lente Best model Hrvatske 2017., Ann Martinet crna gracije splitska "nevista" i manekenka iz Kenije, Ana Šušić iz omiškog Galeba, kraljica aerobika Nataša Bebić, Ivan Protić vlasnik naslova Best model Hrvatske 2017., jedriličar Serđo Stubnja veteranski prvak Hrvatske u klasi laser, pa menadžer Petar Škaro, Dragan Parat iz Sensa, Tomislav Vuletin iz Galaxy studija i organizatori izbora ljepote: Damir Puhalović iz modne agencije Royal models i Zoran Delić iz De flore.

Naslovnica Ljepota