Stil Ljepota

Šokirala fotografijama

'Bila sam crvena, opečena i oguljena...': žena koju je običan kozmetički tretman ostavio u ranama otkriva kako u startu prepoznati da nešto nije u redu

Šokirala fotografijama

Beauty tretmana danas postoji hrpa. Čišćenja lica, mikrodermoabrazije, rolleri, filleri, bockanja i prskanja, vakumiranje i maske s kisikom, svi imaju isti cilj - učiniti nas lijepima.

Koštaju cijelo malo bogatstvo, pa ne čudi što bi većina, u slučaju da im se ponudi neki besplatan, prihvatila isti bez mnogo dodatnih pitanja. Na kraju krajeva, što može poći krivo?

Heather Muir, urednica portala Health, podijelila je nedavno svoje iskustvo na tu temu, a ono nije nimalo ugodno. Tretman ju je ostavio gole kože, opečenu, izranjavanu. Crvena i puna krvi stajala je u toaletu salona i pitala se "što mi je ovo trebalo?", a nakon što su se dojmovi slegli, odlučila je dati par savjeta svojim pratiteljicama.

Riječ je, inače, o ženi u ranim tridesetim godinama života koja je bila na "mali milijun" sličnih tretamana. Ovaj joj je bio ponuđen pod nazivom "Red carpet tretman" i dobila ga je gratis. 

Ali čim je kozmetičarka započela proces uljepšavanja, Muir je znala da nešto nije u redu. Koža ju je počela brutalno peći i oticati, kao da je zapaljena, uz to ju je i jako boljelo. Sve je to rekla naglas, ali kozmetičarka ju je uvjerila da je to "normalno".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H E A T H E R (@hmuir) on

 

"Kada sam se nakon tretmana pogledala u zrcalu u toaletu, vidjela sam da mi je koža crvena, opečena i oguljena - uz to sam osjetila i pulsirajuću senzaciju, znala sam da nešto nije u redu...", piše Heather u svojoj objavi.

Nakon što su se dojmovi slegli, a koža lagano zarasta i vraća se u svoje prirodno stanje, ima nekoliko savjeta za sve one koji redovito posjećuju bilo kakvu vrstu beauty tretmana.

1. Po osjećaju

"Slijedite svoju intuiciju. Ako osjećate da nešto nije u redu, napustite radnju. Koliko god vam u tom trenutku bilo neugodno, kasnije ćete si biti zahvalni", piše u objavi.

2. Zarast će

"Ako se već dogodila katastrofa, imajte na umu da koža zarasta - i to brzo!", napominje svima onima koji su se našli u nepoželjnoj situaciji sličnoj njenoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H E A T H E R (@hmuir) on

 

3. Budite zahvalni

"Budite zahvalni na svim svojim nepravilnostima i naučite cijeniti svoje dobre strane", savjetuje. Nakon što je prošao proces liječenja i koža joj se vratila u normalu, Muir je shvatila koliko su joj smiješni postali uobičajeni problemi s licem.

I posljednji savjet, prije odluke za tretman bilo koje vrste, posavjetujte se s dermatologom. Popularne mikrodermoabrazije i online spravice za kućni microneedling nikako nisu za sve tipove kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pregaming for #oktoberfest like ⬆️ @baborusa #baborvoyage

A post shared by H E A T H E R (@hmuir) on

Naslovnica Ljepota