Stil Moda

KONTROVERZNI MINJAK

Jeste li kupile ovaj hit model Zarine suknje? Povučene su iz prodaje, simbolika vam se neće svidjeti

KONTROVERZNI MINJAK

Popularna Zara našla se u središtu neočekivanog skandala, nakon što je uočen neprimjeren detalj na jednom od trenutno hit modela jeans sukanja.

Riječ je o modelu koji se prodavao po cijeni od 229 kuna, a na kojem je suknja ukrašena likovima žaba koje izuzetno nalikuju liku Pepe Le Frog, kojeg jedna ekstremistička desničarska skupina rasističkih i antisemitskih uvjerenja koristi kao svoj simbol, piše Dnevnik.hr."Zar Zara uistinu pokušava prodati Pepea na svojim suknjama potpuno nesvjesna njegovih trenutnih implikacija?" - jedan je od komentara zgrožene korisnice Twittera.

Ubrzo je stigao odgovor iz Zare:

"Suknja je dio limitirane Oil-On-Denim kolekcija koja je stvorena kroz suradnje s umjetnicima i dostupna je samo na određenim tržištima. Dizajner suknje je Mario de Santiago, na internetu poznat kao Yimeisgreat.

Mario kroz svoj rad istražuje društvene interakcija i prema njegovim riječima, ideja za lik žabe došla je iz slike na zidu koju je naslikao s prijateljima prije četiri godine. Ne postoji nikakva poveznica suknje s navedenim likom".

Unatoč ograđivanju, suknja je povučena s web stranica brenda.

Naslovnica Moda