StoryEditorOCM

Revolucija u načinu tretiranja tumora

Piše PSD.
5. travnja 2017. - 16:02
StrucnjaciRadiokirurgije

Liječnici Radiochirurgije Zagreb, poliklinike za dijagnostiku i liječenje karcinoma pomoću radioterapije, radiokirurgije i kemoterapije, jučer su uspješno izvršili prvu ekstrakranijalnu radiokiruršku operaciju u Hrvatskoj koristeći linearni akcelerator Varian Edge što je ujedno i prva takva operacija na području jugoistoka Europe.

Uz stručnjake Radiochirurgije Zagreb, operaciji je prisustvovao i posebni znanstveni savjetnik poliklinike prof. dr. Andreas Mack sa sveučilišta u Zürichu.

Ova operacija predstavlja revoluciju u načinu tretiranja tumora na području jugoistočne Europe, a koliki će značaj imati za pacijente u Hrvatskoj i regiji pojasnio je prof. dr. Dragan Schwarz, ravnatelj poliklinike:

“Ona je snažan alat koji će nam omogućiti da se uspješnije borimo protiv ove opake bolesti. Nizu radiokirurških operacija koje slijede nastojat ćemo dati svoj doprinos u borbi protiv raka u Hrvatskoj i u našem susjedstvu.”
Doktori Radiochirurgije Zagreb današnjim su zahvatom izvršili ablaciju tri metastaze na plućima od primarnog sarkoma, a sam je zahvat odrađen u tri frakcije.

Radiochirugia Zagreb već je ranije započela s naprednim radioterapijskim zahvatima koji također predstavljaju prve takve tretmane u Hrvatskoj i regiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:10