StoryEditorOCM
Promo arhiv‘VARTEKSOVA’ ELEGANCIJA nema granica

T. Lord odijela šivana po mjeri svakog modernog muškarca

22. svibnja 2017. - 10:00
varteksozretic9

U moru prilika i obilja danas je iznimno teško biti originalan i jedinstven. Usluge i proizvodi mahom su generalizirani i nije lako iskočiti iz mase. No, što kada biste to mogli? Što kada bi vaša osobnost progovarala iz onoga što nosite na sebi? Nisam jedini muškarac koji se lako može zamisliti u odijelu koje je izrađeno upravo za njega i prati njegove linije baš onako kako želi… Nije baš da imam klasičnu građu tijela, a opet, rijetko koji muškarac i ima. Naposljetku, muškarci, priznajte, koliko ste puta nakon kupnje odijelo nosili na prekrajanje?

U Hrvatskoj, međutim, postoji nova usluga koju nudi, ni manje ni više, nego “Varteks”, tvrtka koja je tijekom gotovo stoljeća postala svojevrstan sinonim za odijela i službene „monture“. Brojke govore za sebe. “Varteksova” tradicija duga je gotovo cijelo stoljeće, a iz firme je izišlo više od 100 milijuna odijela. A, kao novost od sada se nudi i usluga šivanja odijela po mjeri, i to pod brendom T. Lord.

Svaki muškarac mora imati odijelo, ali također svaki muškarac zaslužuje imati dobro odijelo. Šanse da jedno takvo odijelo kupljeno s vješalice u trgovini odmah stoji kao saliveno i nisu baš velike, a za one koji se doista žele osjećati profinjeno, moćno i na kraju krajeva unikatno, tu je T. Lord i šivanje po mjeri. Kako su iz “Varteksa” pojasnili, već etabliranom „know howu“ dodana je najmodernija tehnologija koja daje maksimalnu preciznost pri krojenju i izradi odjeće. Pri tome se ništa ne prepušta slučaju pa “Varteksovi” krojači koriste programski alat LECTRA kako bi kroj bio posve personaliziran, a odijelo što savršenije pristajalo klijentu koji na taj način ima savršenu priliku svoje želje i ideje utkati u odjevni predmet. Time ne samo da se izdvaja iz mase, nego se i svojoj okolini predstavlja kao muškarac koji zna što hoće.

Nekoliko faza

Usluga šivanja po mjeri odvija se u nekoliko faza, a klijenta kroz svaku vode i informiraju “Varteksovi” savjetnici. Prvi korak je onaj kojim prijeđete prag salona u Ulici bana Josipa Jelačića 1, kod Svetog Frane. Na vama je da samo okvirno znate što želite (odijelo, naravno), a sve ostalo bit će do najsitnijih detalja dogovoreno. “Varteksove” modne savjetnice predstavit će klijentu cjelokupnu ponudu T. Lord brenda, a klijent u suradnji s njima odabire doslovno sve.

Od tkanine, modela odijela, boje podstave do dugmadi i unutarnje obrade. Također odabire na koji način želi da mu se ime ušije na unutarnju etiketu. Radi olakšavanja izbora, svakom klijentu prezentira se ponudbena knjigu T. Lorda u kojoj je predstavljena cjelokupna ponuda za izradu odijela segmentirana u nekoliko grupa kao što su: unutarnja obrada, fazoni, šlicevi (sako bez rasporka, s jednim ili dva rasporka), kopčanja (jednoredno/dvoredno). Knjiga služi da bi se klijentima olakšao izbor, no isto tako kupac može sam odabrati detalje.

Nakon dogovora majstor krojač uzima precizne mjere za odijelo. Kako sam i sam prošao kroz cijeli proces, moram muškarcima, inače nesklonima dugotrajnu stajanju i prebiranju po sitnicama, napomenuti - cijeli proces miljama je daleko od „trošenja vremena“ i „sitničavosti“. Naprotiv, zahvaljujući stručnosti osoblja na kraju ćete guštati u „gradnji“ vlastitog odijela.

Nakon prve faze, odijelo se šalje u sjedište tvrtke i tamo slijedi izrada kroja. Uzimajući u obzir mjere i želje klijenta, formira se personalizirani kroj uz pomoć programskog alata LECTRA. Nakon formiranja krojnih slika slijedi ručno krojenje osnovne tkanine i podstave, te se odijelo spaja posebnom vrstom boda i spremno je za prvu probu. Nakon nje, ako je potrebno, radi se korekcija. Slijedi ponovno šivanje i obrada metodama koje je odabrao klijent. U ovoj se fazi odijelo finalizira i spremno je za predavanje u ruke klijenta.

On se poziva na prvu probu, a u ovoj fazi moguće su promjene konca, dugmeta i unutarnje obrade te samog fita odijela. U posljednjoj fazi klijenta se poziva na finalnu probu i preuzimanje.

Nakon izvršene probe odijela, da bi klijent imao kompletni outfit za željenu prigodu, uz pomoć “Vartesovih” modnih savjetnika može odabrati uz T. Lord odijelo skrojeno po mjeri i odgovarajuću košulju, cipele, kravatu i ostali accessories iz aktualne ponude salona za kompletiranje outfita. Ako klijent nije u mogućnosti doći na finalnu probu, tj. ne može osobno predignuti odijelo, ono mu se može dostaviti na željenu adresu.

Na kraju klijent iz salona izlazi s odijelom koje pored onog T. Lorda nosi i njegovo ime ušiveno u personaliziranu unutarnju etiketu. Nek se zna tko zna što hoće…

T.Lord - profinjeni detalji

Između ostalog, klijentu se nude podstave u čak 18 boja, a ‘Varteks’ u ponudi ima vrhunske tkanine najpoznatijih talijanskih proizvođača kao što su Loro Piana, Marzotto i Fratelli Tallia di Delfino, Paulo de Oliveira, Angelico, Vitale Barberis Canonico i TG di Fabio.

Tri osnovna stila

• Odijelo njemačkog stila (regular fit) ima ravne linije, blago je strukirano, ali vrlo elegantno. Ovakvo odijelo idealan je odabir za one koji vole osjećaj komocije koju pružaju ležerniji krojevi. • Slim fit ili odijelo engleskog stila strukirano je i slijedi liniju tijela. Nogavice na hlačama nešto su uže, osobito u donjem dijelu. U ovom stilu savršeno pristaje prsluk uz odijelo. • Trenutačno je najpopularniji talijanski stil ili extra slim fit. Odijelo ovog stila je izrazito strukirano te naglašava figuru. Ovaj stil ima najuže hlače koje se nose skraćeno, do gornjeg dijela cipela. Finoća i preciznost izrade garantiraju udobnost iako se radi o najužem modelu odijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:15