StoryEditorOCM
Promo arhivDAR ČITATELJIMA

Vodič kroz Nacionalne parkove i Parkove prirode       

Piše M. Grgurević
24. kolovoza 2018. - 14:07

U nedjelju, 26. kolovoza potražite na kioscima Slobodnu Dalmaciju koja vam ovaj put donosi  zanimljiv i koristan vodič kroz zaštićena prirodna područja.
Riječ je o presjeku naših  sedam Nacionalnih parkova i Parkova prirode među kojima su: Lastovsko otočje, Biokovo, Krka, Vransko jezero, Telašćica, Plitvička jezera i Sjeverni Velebit. Iznimne prirodne ljepote kojima obiluju ovi lokaliteti oduševljavaju kako domaće tako i strane posjetitelje i najmanje što možemo zauzvrat je ponašati  se prema njima na ispravan način.
Zato vam u ovom vodiču donosimo donosimo savjete o pravilnom ponašanju prema raznolikom biljnom i životinjskom svijetu. Također ističemo i mjere sigurnosti  samih posjetitelja  te savjete čuvara prirode kako se opremiti za izlet u prirodu u vidu prikladne obuće, zaštite od sunca i hladnoće, nužnosti rehidracije i sl. Ovo izdanje na engleskom i hrvatskom jeziku sjajno je štivo i za turiste koji zapravo i dominiraju u strukturi posjeta naših nacionalnih parkova.
Stoga, vodič u ruke i ne zaboravite –  iz parka ponesite samo vaše sjećanje zabilježeno fotoaparatom, a ostavite tek otiske stopala.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:25