StoryEditorOCM
Promo arhivJOKER FASHION PORTFOLIO

Cipele i torbe novih proljetnih kolekcija kao vijesnici modnog proljeća

Piše PROMO
30. siječnja 2019. - 14:30

Siječanj, mjesec za koji većina jedva čeka da prođe, ima i svoj pokoji adut, a jedan od njih je svakako ono pritajeno uzbuđenje zbog dolaska prvih modnih vjesnika proljeća. Iako su kolekcije daleko od popunjenih, ozbiljniji brandovi u trgovinama već daju uvid što će biti hot u nadolazećoj sezoni, a modni znalci naširoko raspredaju o bojama, dezenima, materijalima i siluetama.

Oči nam, naravno, prvo padaju na cipele i torbe jer su iz kategorije modnih dodataka neformalno prešli u 'modne diktatore', uvjetujući svojom vizualnom dominacijom ostatak outfita, pogotovo u toplijem dijelu godine kad se dizajneri natječu u korištenju jakih boja.

 

 

Crvena torba Calvin Klein Jeans, 629 kn; Žuta torba Mango, 199,90 kn

Pantone je kao boje sezone u modnoj industriji naveo niz upečatljivih tonova poput koraljno ružičaste, boje manga, kraljevsko plave, a one su se odmah preselile i na accessories. Kad se tome doda, kao u primjerima u Jokerovom modnom portfoliju, snakeskin efekt ili drugi animal print (a neki su brandovi, poput Marca Jacobsa, i dalje vjerni neonu), očito je da će torbice ove godine biti više nego uočljive. Bijela se, nakon prošlogodišnjeg povratka na čizmicama iz osamdesetih, vraća i na obuću i na torbe, pa tko voli nek izvoli, a oni umjereniji posegnut će za pastelnom paletom prljavo ružičaste, baby plave ili nijansi bež ili karamela koje su, budimo iskreni, lakše za kombiniranje. Što se forme tiče, i dalje dominiraju bucket torbe te klasične čvrste, izrazito ženstvene torbe s retro naznakama, srednje ili manjih dimenzija.

 

Plave salonke Liu Jo, 1490 kn; Crvene salonke Deichmann, 229 kn

Bliže podu, na obući se također nastavljaju trendovi prošle sezone – animal još ne ide nigdje (iako se osjeća zasićenje), kao ni blok peta, ali elegantnije potpetice penju se nazad u stilletto visine, a boja je glavni element iznenađenja. Jarko plave, koraljno crvene ili čak ružičaste, ovakve klasične salonke odvest će vas na vrh modne top liste, a za prijelazno razdoblje svakako nabavite jedne statement kaubojke ili lagane polučizmice poput ovih na fotografiji, koje same za sebe govore – još malo pa proljeće!

Vašu dnevnu dozu modne inspiracije pronađite u Jokerovoj modnoj rubrici Joker Fashion Portfolio (https://www.joker.hr/joker-fashion-portfolio/).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:07