StoryEditorOCM
Promo arhivHOĆU KNJIGU

Najnovije knjige, najbolji popusti i najpopularniji autori – od 12. studenog u Splitu

Piše Promo
7. studenog 2019. - 14:12

Studeni je, za najzagriženije knjigoljupce, posljednjih 40 godina najdraži mjesec u godini. Ususret najvećem knjiškom sajmu Interliberu štedi se svaka kuna, a svaki slobodan papirić u kućanstvu iskorišten je za slaganje popisa knjiga koje će se na sajmu nabaviti po jeftinijoj cijeni. U slučaju Splićana, no i stanovnika ostalih gradova u Hrvatskoj, tražila se i karta više za autobuse koji su ih vozili u carstvo knjiga – barem na jedan dan u godini. 

Posljednje tri godine Splićani su ipak dobili novi način uštede, i novaca i vremena. Umjesto za autobusnu kartu sada novce mogu potrošiti na novu knjigu i to u vlastitom gradu. Uspješna suradnja trgovačkog centra Joker te knjižarskog lanca Hoću knjigu Interliber je dovela u Split – i to pod duhovitom inačicom naziva – Interlibar.  

Sajam Interlibar smješten je u prizemlju trgovačkog centra Joker na vrlo frekventnoj lokaciji te se proteže na pedesetak kvadrata. Iako je prostorno puno manji od zagrebačkog velikog brata, Interlibar sadrži koncentriranu ponudu noviteta po istim cijenama koje će se naći u Zagrebu, pritom filtrirajući sve one stare knjige koje se godinama vrte na zagrebačkom sajmu, a koje kupcima nakon toliko vremena jednostavno nisu atraktivne. Tako će posjetitelji na jednom mjestu moći pronaći najnovije naslove po najatraktivnijim cijenama – s 10 do 60 posto popusta. A sajamsku će ponudu upotpuniti i dolasci popularnih domaćih autora te jednog inozemnog, što treći po redu Interlibar čini i najzamamnijim dosad. 

Sajam otvara domaći autor

Interlibar počinje na isti datum kao i sajam u Zagrebu, no traje sve do 24. studenog kako bi Splićani imali dovoljno vremena za dolazak i odluku oko najdražih naslova koje žele vidjeti na svojim policama. Hoću knjigu ove im je godine dodatno otežao odluku dovodeći razne autore skoro svakog dana tijekom trajanja sajma. Sajam će tako otvoriti Nebojša Lujanović, autor brojnih pripovjedaka, eseja, književnih recenzija i znanstvenih radova, romanom Južina. Riječ je o veličanstvenom romanu u Splitu koji se može čitati kao napeti krimić, intiman ljubavni roman, knjigu o pobuni te kao drugačija posveta Splitu. 

Sljedeća dva dana također su predodređena za domaće autore pa će Interlibar posjetiti debitant Miro Morović s romanom Djeca slijepog kovača te Anita Šupe, uvijek dobro raspoložena za priču o zdravoj prehrani koju propagira u svojim knjigama Istine i laži o hrani te Prva hrvatska LCHF kuharica

Petak će obilježiti autor koji je ujedno i domaći i inozemni. Riječ je o američkom autoru Codyju McClainu Brownu koji se zbog ljubavi preselio u Hrvatsku, o čemu je pisao u duhovitim autobiografskim pričama Propuh papuče punica i Hrvatska uzvraća udarac, na temelju kojih su nastale i kazališne predstave. Splitskoj će se publici predstaviti sa svojim prvim romanom Težak slučaj u Blagdangradu. 

Vrhunac druženja s autorima svakako će biti posjet prvog inozemnog autora na Interlibru – Toma Hillenbranda. Njegovi su romani prodani u stotinama tisuća primjeraka te prevedeni na mnoge jezike. Njegov je roman Zemlja dronova osvojio i nagradu Friedrich Glauser za najbolji kriminalistički roman godine. Hrvatskoj publici predstavit će svoj prvi roman na hrvatskom jeziku - Kradljivac kave. 

Sajam će posjetiti te se sa splitskom publikom podružiti i Bruno Šimleša, Sanja Pilić, Emina Pršić, Ivana Šešo, Ante Krstulović, Zdravko Posavec i Đurđica Gatjal, a detaljan raspored svih druženja i promocija pogledajte na eventu.

Knjige za sve

Na značajnom će se sniženju moći naći mnogi noviji naslovi, baš za svačiji ukus i svaku dob, a za vas smo izdvojili neke od njih. 

Andrea Andrassy poznata je voditeljica, blogerica i komičarka, a hrvatskoj se publici odnedavno predstavila i kao spisateljica. O svojoj knjizi #Prekid kaže da nije knjiga za samopomoć niti kolekcija citata za žene koje trebaju generičku riječ podrške, a što ona onda točno je možete otkriti na sajmu uz prigodan popust.

Oni koji pak uživaju u čitanju „self-help” literature doći će na svoje uz Kafić na kraju svijeta, knjizi u kojoj se putovanje glavnog lika pretvara u putovanje u samog sebe. S Johnom ćete odgovoriti i na vlastita pitanja o tome zašto ste ovdje, bojite li se smrti i jeste li ispunjeni i to po vrlo atraktivnoj sajamskoj cijeni. 

Novo izdanje hita P.S. volim te, ali i njegov nastavak Klub P.S volim te dočekani su s oduševljenjem među ljubiteljima ljubića. Gdje se Holly nalazi čak sedam godina od Gerryjeve smrti te zašto će se njen život iz temelja ponovno promijeniti kada konačno misli da se pronašla i smirila saznajte u novom hitu kraljice ljubavnih romana Cecilije Ahern. 

Kako je to biti bivša prva dama Sjedinjenih Američkih država ove nam je godine ispričala Michelle Obama. U svojim memoarima Moja priča gospođa Obama toplo i pronicljivo opisuje svoje pobjede i razočaranja, i javna i privatna, iznoseći cijelu svoju priču onako kako ju je živjela – svojim riječima i pod svojim uvjetima. 

Na sajmu će se naći i autorica po čijoj je knjizi snimljen film u kojem je Julianne Moore čak osvojila i Oscara. Dok je u svome prvijencu Još uvijek Alice Lisa Genova posvetila pažnju Alzheimerovoj bolesti, u svome romanu Svaka nota odsvirana još se jednom maestralno dohvatila slične tematike. Ovaj put radi se o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi (ALS), neurološkoj bolesti koja zahvaća motorne neurone, što uzrokuje oduzetost mišića i spori gubitak tjelesnih funkcija. Ta je bolest snašla Richarda, slavnog pijanista u naponu životne snage koji o toj bolesti ne zna ništa, no uči kako mu ona utječe na svaki aspekt života, sve do samog kraja. 

Kako Nadživjeti život otkrit će nam Kenan Crnkić, autor istoimene knjige pisane prepoznatljivim stilom koji odiše jednostavnošću, inspiracijom i lakoćom čitanja. Ova će vam knjiga dati odgovore na vječna životna pitanja kao što su: kako se nositi s problemima i iskušenjima, uvredama i ogovaranjima, izdajama i razočaranjima, prijateljima i neprijateljima. 

A kako pretrčati pustinju Gobi i usput naletjeti na psa koji će vam u potpunosti promijeniti život ispričat će vam Dion Leonard, koji je sa spomenutim psićem Gobi nedavno posjetio Hrvatsku. Ljupka kujica dokazala je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shen, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara. Gobini obožavatelji u Zagrebu su se mogli podružiti s njom i autorom, ali i pomoći psićima lutalicama te nabaviti svoj autogram u obliku njene šapice, a na Interlibru će se također naći i par potpisanih primjeraka za one koji nisu mogli prisustvovati ovim događanjima. 

Najmlađi će doći na svoje s hit naslovima za djecu, poput Priče o neustrašivim hrvatskim ženama, Kikica i Donko, Taj hejt u glavi,  Slonica Ružica, Kad je ljuta vjeverica ne sluša, O zecu koji se volio smijati, Gdje je jednorog, Moja knjiga tajni i fora te mnogih drugih. 

More knjiga, promocije i druženja s autorima te atraktivni popusti i više su nego dovoljan razlog za doploviti do Interlibra, a za dodatne informacije posjetite službeni Facebook event.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:23