Stil Prostorija

'POMELI' SMO FRANCUSKU I ITALIJU

Da ti stane dah: pogledajte sjajan eksterijer i unutrašnjost hrvatskih vila za odmor koje su upravo proglašene najboljima u Europi

'POMELI' SMO FRANCUSKU I ITALIJU

Vila Sreser s Pelješca, Vila Falcon Rook iz Konavala, Vila Vadediji kraj Žminja i Vila Vista Zamask u Istri proglašene su u Bruxellesu najboljima u izboru Europske organizacije za obiteljski smještaj EHHA (Best European Holiday Home BEHH).

U izboru je sudjelovalo 18 zemalja iz Europe. Time je Hrvatska postala apsolutni pobjednik osvojivši nagrade u čak četiri od osam kategorija, pa je tako najbolja obiteljska kuća Falcon Rook, najoriginalnija kuća Vista Zamask, najbolja kuća na obali Vila Sreser na Pelješcu i najbolja wellness kuća (Vadediji Žminj).

Najbolja obiteljska kuća: Falcon Rook u Konavlima

Najoriginalnija kuća: istarska Vista Zamask 

Najbolja kuća na obali: Vila Sreser na Pelješcu

Najbolja wellness kuća: Vadediji Žminj

Nagradu BEHH treću godinu zaredom organizira European Holiday Home Association. Svečanom proglašenju su prisustvovali predstavnici najvećih europskih tvrtki koje se bave obiteljskim smještajem poput AirBnB-a, Novasola, Interhomea i HomeAwaya.

Hrvatska je imala 12 finalista od ukupno 64 u osam kategorija dok su turističke zemlje poput Francuske i Italije imale samo po 2 predstavnika u finalu ovog natjecanja. Više finalista od RH imala je jedino Velika Britanija koja je na kraju osvojila tri nagrade.

-Ovo je izuzetan uspjeh hrvatskog obiteljskog smještaja i potvrda da se ovaj sektor razvija u pravome smjeru, te da Hrvatska sve sigurnije kroči prema tituli najljepše i najpoželjnije europske destinacije.

Sve veća prepoznatljivost smještaja u domaćinstvu, kojih je prema posljednjim brojkama 92.000, dokazuje kolika je važna specijalizacija ponude, brendiranje destinacije i edukacija domaćina na čemu intenzivno radi Zajednica obiteljskog turizma pri HGK- rekla je Danijela Čavlović, zamjenica predsjednika Zajednice obiteljskog turizma HGK koja je bila uključena u odabir najboljeg europskog smještaja i u Bruxellesu je preuzela nagrade u ime pobjednika.

HGK je postala članicom Europske organizacije za obiteljski smještaj EHHA u ožujku 2017. te je aktivno uključena u njezin rad.

Naslovnica Prostorija