Stil Putovanja

nesvakidašnji partyji

Ma koje izležavanje na suncu, ako volite vidjeti svijeta donosimo popis divljih zabava među kojima je i festival erotike

nesvakidašnji partyji

Tko šljivi izležavanje na suncu, brčkanje u moru, svijet sve više voli manifestacije pune divlje zabave koji iz tijela izvlače svu snagu adrenalina. Trka s razljućenim bikovima koji u divlju trku po uskim kalama španjolskog grada Pamplone ruše sve pred sobom, jedan je od događaja koji od dječaka stvara muškarce.

No nije to jedina manifestacija s top liste najluđih svjetskih festivala, ima njih još, i ne zna se koji je od kojeg zabavniji. Na vama je da samo odaberete najmiliji i na vrijeme rezervirate ulaznicu:

1. Batalla del vino, Haro, Španjolska, lipanj

Ili u prijevodu bitka vinom je događaj za sve vinoljupce koji se u velikom broju 29. lipnja sjate u španjolski grad Haro. Poanta festivala je da na kraju dana obvezni bijeli dress code pretvorite u što izraženiju rozu ili crvenu boju. A da bi to postigli morate se sukobiti s tisućama ratnika koji sve oko sebe polijevaju vinom iz pištolja na vodu, lonaca i teča, šešira, čak i cipela.

2. Mud Festival - Južna Koreja srpanj

Festival se događa u gradu Boryeongu, a kao što mu sam naziv kaže veže se u blato i kontakt s njim u svim mogućim oblicima. Vrlo je neuredan i smiješan, pun je dobre glazbe, valjanja u blatnim jezercima, bazenima, hrvanju i gađanju muljem. I vrlo je posjećen.

3. La Tomatina, Bunola, Španjolska, kolovoz

Drugi je to naziv za tomato feštu na kojoj nikada ne znate iz kojeg će vas smjera nasred čela netko 'upucati' s komadom zrele pomidore. Mjesto događanja je španjolski grad Bunola, vrijeme događanja 29.kolovoza, a oružje 150 tona rajčica koji završe u rukama maksimalno 20 tisuća sudionika. Borbe započinju u 11 sati, traju točno 60 minuta, a za vrijeme bitke imate pravo rajčicama mlatiti sve i svakoga tko vam se nađe na putu.

4. Festival svinja, Trie-sur-Baïs, Francuska, kolovoz

Ovo je pravi gastronomski događaj za ljubitelje oink oink delikatesa, koji na ovom festivalu mogu uživati u tamanjenju kobasica, pečenica, krvavica, pečenjarama i pekama. Jedan od bolje posjećenih događanja.

5. Concurs de castells, Katalonija, listopad

Festival gradnje živih, ljudskih tornjeva se tradicionalno organizira 30. rujna i od 6. do 7.listopada. Za ovaj festival morate doći u uigranom timu koji ponekad broji i po nekoliko stotina članova. Bitno je napraviti što višu, što širu, što jaču građevinu u kojoj se kao materijal za zidanje koriste ljudi što se penju jedan drugome na leđa. Pobjednik je ona ekipa koja se najviše ustremi put neba i formira najstabilniju konstrukciju.

6. Rat narančama - Ivrea, Italija veljača

Nešto slično španjolskoj Tomatini, s tom razlikom što ratnici kao oružje koriste naranče. Riječ je o tradicionalnom podsjetniku na 1194. godinu i poznati bitku protiv kralja, iz koje možete izaći s popriličnim brojem modrica.

7. Kanamara Matsuri Festival - Japan | travanj

Ljubitelji erotike na svoje će doći s festivalom u čijem se centru pažnje nalazi sve vezano uz falus, od lizalica u njegovom obliku, radionica na temu falusa, izložbe kipova u obliku muškog spolovila. Za svakog ponešto...

Naslovnica Putovanja