StoryEditorOCM
Zdravljekuhati ili blendati?

Doznajte je li sirova hrana baš tako zdrava kao što neki tvrde

Piše PSD
25. travnja 2016. - 19:25

Je li sirovojedstvo (raw food) samo pomodarstvo ili doista ima nepobitnih dokaza da je za zdravlje i prevenciju bolesti isključivo sirova hrana korisnija od kuhane? 

Nekih korisnih tvari ima više u sirovoj hrani i nisu inaktivirane termičkom obradom, no u kuhanoj je smanjen broj bakterija i količina pesticida... U dvoboju "Za i protiv" svoju stranu priče za zivim.hr objašnjavaju dva stručnjaka.

ZA

Victoria Boutenko, autorica knjiga o dobrobitima termički neobrađene hrane za zdravlje

Cilj je sirove prehrane (raw food) osigurati sve važne nutrijente i minimalno opteretiti probavu, a baza je svježa prirodna hrana, voće, povrće, orašasti plodovi, alge, klice, svježe cijeđeni sokovi… Kuhana hrana u sirovojedstvu se smatra praznom jer se zagrijavanjem gubi ili mijenja struktura vitamina,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:46