StoryEditorOCM
ZdravljeVeliko istraživanje

Konzumiranje salate i lisnatoga zelenog povrća usporava pojavu demencije i mentalnog propadanja

31. prosinca 2017. - 11:55

Svakodnevno konzumiranje većih količina zelenoga lisnatog povrća moglo bi utjecati na kasniju pojavu demencije ili mentalnog propadanja, pokazalo je novo istraživanje američkih znanstvenika. 
Istraživanje provedeno na grupi osoba treće životne dobi pokazalo je da je mozak onih koji su svakodnevno jeli porciju od 100 grama kuhanoga špinata, kelja i drugih kupusnjača ili 200 grama zelene salate bio kao u 11 godina mlađih osoba, u usporedbi s grupom koja nije uopće ili je rijetko konzumirala ovo povrće. 
U testovima pamćenja i inteligencije najbolje je prošla grupa koja je dnevno prosječno konzumirala jednu i pol porciju zelenog povrća, piše Independent. 
Dr. Martha Morris iz Medicinskog centra čikaškoga Sveučilišta Rush, koja je vodila istraživanje, rezultate studij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:52