StoryEditorOCM
ZdravljeSpiza po godinama

Najbolja hrana za pojedinu životnu dob: u 30-ima jedite što više vlakana, u 40-tima kupusnjače, a u 50-ima hranu bogatu kalcijem

7. ožujka 2018. - 19:04

Prema preporukama nutricionista, trudite se jesti što je moguće zdravije, što je svakako dobra odluka. I nemojte pretjerivati s količinom hrane. No, mnogi stručnjaci vjeruju da bismo svoju prehranu trebali prilagoditi određenoj životnoj dobi i tipičnim zdravstvenim problemima za neko životno razdoblje. Nudimo vam mali podsjetnik na najkvalitetnije namirnice kojima bi trebalo dati prednost u 30-ima, 40-ima, 50-ima i 60-ima.

Već u tridesetima mnogi ljudi počnu osjećati da im se metabolizam usporava. To znači da si više ne mogu priuštiti veliku količinu hrane ako ne žele da se to odmah odrazi na njihovoj tjelesnoj težini, odnosno liniji. Ako želite potaknuti metabolizam, posebno je važno da konzumirate što više vlakana. Jedite mnogo zelenog lisnatog povrća, na primjer špinata i kel...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:42