StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA UPOZORAVA

Jučer su četiri osobe su teže ozlijeđene u prometnim nesrećama, Kolumbijka izgubila nadzor nad četverociklom, a u dvije nezgode na magistrali stradali motociklisti

Piše Maja Rilović Koprivec
14. svibnja 2024. - 14:09

Na širem dubrovačkom području jučer su se dogodile tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale teško stradavanje četiri osobe.

Prva se prometna nesreća dogodila u 10 sati u blizini mjesta Grbavac. Državljanka Kolumbije u dobi od 20 godina je, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljala četverociklom zagrebačkih registarskih oznaka te je, izlaskom iz desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubila nadzor nad vozilom i sletjela izvan ruba kolnika.

Vozačica je zadobila teže tjelesne ozljede te je, nakon ukazane liječničke pomoći, zadržana na daljem liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Druga se prometna nesreća dogodila u 17,20 sati na državnoj cesti D-8 poviše Dubrovnika. Do prometne nesreće je došlo kada se 28-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, počeo uključivati u promet, a da nije propustio motocikl pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak te je došlo do udara motocikla u bočnu stranu vozila koje je potom udarilo u brdo. Nakon udara, motocikl je u nekontroliranom kretanju udario u drugo osobno vozilo koje se u trenutku nesreće vozilo unatrag u namjeri okretanja.

Teške tjelesne ozljede zadobio je 34-godišnji vozač motocikla i njegova 26-godišnja suputnica koji su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Protiv 28-godišnjeg vozača osobnog vozila slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.

Treća prometna nesreća se dogodila oko 18,45 sati također na državnoj cesti D-8 u blizini Dubrovnika. Do prometne nesreće je došlo kada je poljski državljanin u dobi od 46 godina osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka skrenuo na asfaltno proširenje i započeo polukružno okretanje, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu te je došlo  do udara motocikla, koje je obilazilo zaustavljenu kolonu vozila, u spomenuto vozilo BiH nacionalnih oznaka.

Radi se o motociklu dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak. Nakon udara u vozilo motocikl je udario u metalnu zaštitnu ogradu, a vozač motocikla pao na kolnik ceste uslijed čega je zadobio teške tjelesne ozljede.

Nakon ukazane liječničke pomoći vozač je pušten na kućnu njegu. Protiv poljskog državljanina slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.   

01. lipanj 2024 19:09