StoryEditorOCM
Splitkamera, ide...

Glavna splitska atrakcija opet je postala filmski set. Kulisa je već postavljena, u tijeku je montaža, bacite oko...

Piše SPLIT SD
17. svibnja 2024. - 12:36

Peristil će opet biti poprište snimanja filma! Nakon snimanja u travnju, filmska ekipa dugometražnog njemačkog filma "Momo" se ovoga mjeseca vraća u Split. Tehničari već rade na montiranju novog seta, a kulisa je postavljena kod turističkog ureda. Prošli put je dio seta bilo veliko deblo karakteristično za fantasy filmove, a snimalo se i na Šperunu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će to izgledati ovom prigodom.

image
Sandro Pogutz

U travnju je snimanje prekinuto zbog bolesti jednog od članova glumačke postave i sada je plan producenata da splitski dio dovrše kroz nekoliko dana. Osim Splita, kao lokacije snimanja su poslužili Zagreb, Rijeka, Pula i Rovinj.

Da podsjetimo, film "Momo" je ekranizacija romana jednog od najpopularnijih njemačkih pisaca fantastike i dječjih romana 20. stoljeća, Michaela Endea. Radi se o remakeu fantasy filma čija je glavna junakinja misteriozna djevojčica Momo koja živi u ruševinama amfiteatra na rubu neimenovanoga grada. 

image
Sandro Pogutz

Momo ne ide u školu, ima puno prijatelja koje voli više od ičega drugog. Provodi dane slušajući druge i to smatra izvorom mudrosti. Kada zla korporacija koja ljudima želi oduzeti vrijeme i lišiti ih malih radosti, zaprijeti njezinim sugrađanima, Momo će se hrabro uputiti do samoga ruba vremena kako bi spasila svoj grad i spriječila nepravdu...

image
Sandro Pogutz

Produkciju filma potpisuje njemačka Westside Filmproduktion Gmbh, a odvažnu Momo u svojoj prvoj većoj filmskoj ulozi glumi 12-godišnja talentirana Engleskinja Alexa Goodall

U filmu se u jednoj od glavnih uloga pojavljuje i engleska glumica Laura Haddock, poznata po ulogama Lucrezije Donati u seriji „Da Vincijevi demoni”, Meredith Quill u „Čuvarima galaksije” i nastavku „Čuvara galaksije 2” te Viviane Wembly u „Transformers: Posljednji vitez”.

Režiser filma "Momo" je Christian Ditter, a ekranizacija poznatog Endeova romana realizirala se na lokacijama u Hrvatskoj u sklopu programa poticaja Filming in Croatia koji Hrvatski audiovizualni centar provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 11:52