StoryEditorOCM
SplitNOVA PLATFORMA

‘Odaberi nogometaša, uloži u njegove dionice i zaradi kada on odigra dobru utakmicu‘. Na splitskom finalu stižu detalji

Piše Split SD
11. svibnja 2024. - 15:46

Potvrđeni su finalisti natjecanja Web3 Startup Pitch koje će se održati 28. svibnja u splitskom Hrvatskom domu u sklopu BlockSplit konferencije.

U jakoj konferenciji, odabrano je petnaest startupa iz devet zemalja, koji će izlagati pred stručnim žirijem i publikom koju će činiti predstavnici investicijskih fondova poput Meta Change Capitala i Deadalus Angelsa.

Pobjednicima je osiguran bogat nagradni fond, koji uključuje 7000 eura u gotovini, ali i što je posebno zanimljivo - 1000 eura u pravnim uslugama Odvjetničkog ureda Hrdalo i Krnić te 3000 eura u UX/UI uslugama Locastica.

- Za natjecanjem je vladao velik interes, a finalisti nam dolaze iz Velike Britanije, Poljske, Italije, Nizozemske, Francuske, Švicarske, Njemačke, Srbije i Litve, kaže suosnivač BlockSplita, Antonio Perić-Mažar te poručuje kako je jedan od primarnih ciljeva konferencije pružanje prilike perspektivnim Web3 startupima za povezivanje s liderima industrije te prezentaciju ideja iskusnim ulagačima i poduzetnicima.

Zanimljive ideje

image
Promo

Jedan od natjecatelja je i nizozemski StockFC, koji će se predstaviti platformom za kupnju dionica profesionalnih nogometaša. Dakle, na korisnicima je da u nekoliko klikova odaberu omiljenog nogometaša, ulože u njegovu dionicu i zarade kada on odigra dobru utakmicu.

- Vidjet ćemo brojne zanimljive ideje. Na primjer, francuski PlyChain napravio je platformu koja, između ostalog, uz pomoć blockchaina, povećava transparentnost i učinkovitost opskrbnog lanca prehrambene industrije, osiguravajući sigurnost i kvalitetu hrane uz smanjenje otpada, govori Luka Sučić, član organizacijskog tima BlockSplita-a, naglašavajući kako se, kroz inovativnost Web3 poduzetnika, najbolje demonstrira gotovo neograničen potencijal blockchain tehnologije.

Podsjetimo, peto izdanje BlockSplit-a, najvećeg regionalnog događaja posvećenog blockchain tehnologiji i web3 ekosustavu, održat će se u Splitu od 27. do 30. svibnja, kada će grad pod Marjanom posjetiti deseci govornika te oko sedamsto posjetitelja iz cijelog svijeta.

Organizatori pozivaju volontere da se prijave ako žele sudjelovati u realizaciji konferencije čiji je zlatni sponzor milijarder i filantrop John Lilić, a podržavaju je i Digitalna Dalmacija, General Magic, Web3Mine, Neuralab te Li.Fi odnosno Jumper.exchange.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 14:35