StoryEditorOCM
SplitTEŠKA KLAUSTROFOBIJA

Velika garaža i shopping centar došli Splićanima ravno pod prozor: ‘Grad je sve prodao! Gledat ćemo u zidove...‘

Piše Split SD
20. svibnja 2024. - 15:53

Grad Split je lijepo isposlovao, stanari kotara Trstenik su oduševljeni! Podsjetimo, prema sporazumu Grada Splita s Kauflandom javna garaža mora biti gotova prije nego što se Kauflandov trgovački centar otvori za posjetitelje. 

- Višeetažna javna garaža, građanima je od iznimne važnosti s obzirom na to da ostale potencijalne planirane javne garaže zbog imovinsko pravnih odnosa nisu zaživjele.

image
Saša Burić/Cropix

U GK Trstenik manjka preko 1000 parkirnih mjesta, a s obzirom na to da trenutno traju radovi na izgradnji pothodnika, broj parking mjesta se još dodatno smanjio pa smo to kompenzirali privremenim rješenjima ne računajući izgubljena parking mjesta na parcelama pripremljenim za izgradnju trgovačkog centra - kazao je Damir Barbir prije točno godinu dana. 

image
Saša Burić/Cropix

Nakon kalvarije oko dobivanja građevinske dozvole, radovi su krenuli naglo bez da je itko o tome obavijestio Barbira i stanare okolnih zgrada. Projekt garaže predviđa da jedan njezin dio bude izgrađen prije prometnice, jer se nalazi ispod nje.

image
Saša Burić/Cropix

Planirano je, kako je i utvrđeno ugovorom, da prometnicu i prvu fazu garaže izgradi investitor poslovnog centra, a drugu fazu "Split parking".

image
Saša Burić/Cropix

Iako je sve legalno i legitimno, jezivo je koliko će ova garaža "koštati" stanare okolnih zgrada. Prozori će im gledati na zidove od garaže, teška klaustrofobija. 

image
Saša Burić/Cropix

- Pogledajte gdje su nam došli od zgrade, ne poštuju se nikakva urbanistička pravila, Grad je sve prodao Kauflandu, nikakav prostor, gledat ćemo u zidove i krovove, a tko u ime građana ima prodavati Kauflandu zemlju - pita se stanarka. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 09:44