StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

U Maksimiru se sprema fešta, navijači razgrabili ulaznice, već danas mogu proslaviti naslov, potrebna su dva scenarija

Piše Jutarnji List
11. svibnja 2024. - 10:21

Danas, s početkom u 19:30 na stadionu u Maksimiru, nogometaši Dinama će se suprotstaviti Osijeku u utakmici 34. kola SuperSport HNL-a. Ako se stvari poslože onako kako u Dinamu iščekuju, zagrebački klub će već danas proslaviti svoj 25. HNL naslov u povijesti. Za takav ishod, Dinamu su potrebna dva scenarija - pišu Sportske novosti.

Do kraja sezone preostala su još samo tri kola, a Dinamo ulazi u današnju utakmicu s četiri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Rijeku. Njihov glavni konkurent u ovoj sezoni će svoju gostujuću utakmicu protiv Varaždina odigrati ranije, s početkom u 17 sati.

Ako momčad Željka Sopića ne pobijedi, Dinamo će imati potpunu kontrolu nad situacijom. S osvojenih novih tri boda u slučaju njihove pobjede, imat će ili sedam bodova više od Rijeke (ako Rijeka izgubi) ili šest bodova više (ukoliko Rijeka odigra neriješeno).

image
Damir Škomrlj/Cropix

Obje prednosti su nedostižne za Rijeku. Prva prednost je matematička, a druga proizlazi iz boljeg međusobnog omjera Dinama u ovosezonskim susretima s Rijekom. U četiri ligaške utakmice ove sezone, Dinamo je tri puta pobijedio Rijeku i jednom s njom odigrao neriješeno.

S obzirom na to da Rijeka igra prije Dinama, u Maksimiru će uoči početka utakmice znati mogu li već danas osigurati naslov. Prepoznali su to i navijači koji su već razgrabili ulaznice za sjever i zapad dolje pa su u prodaji ostale samo tribine sjever i zapad gore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 18:55