StoryEditorOCM
Više od sportanevjerojatna priča

Slavnu hrvatsku tenisačicu zlostavljao otac, Ivanišević joj spasio život: sada je progovorio o dramatičnom bijegu

Piše SPORT SD
30. travnja 2024. - 21:45

Mirjana Lučić-Baroni je bila jedna od najboljih mladih tenisačica krajem prošlog stoljeća. Već s 15 godina je osvojila Australian Open u parovima, svijetla budućnost joj se predviđala, trebala je dominirati tensikim svijetom.

No, 2000. godine se iznenada povukla iz tenisa. Naime njen otac Marinko je bio nasilnik koji je zlostavljao Mirjanu i cijelu obitelj. Ona je u jednom trenutku smogla hrabrosti da se obrati Goranu Ivaniševiću, otkrila mu sve o nasilju i prijetnjama smrću kojeg trpe od oca Marinka.

image
Dragan Matic/Cropix

Nije Goran puno čekao, odmah je reagirao, pa su se uz njegovu pomoć Mirjana, njena majka, braće i sestre sakrili u blizini Zagreba gdje su čekale da im se odobri politički azil u SAD-u. Ubrzo su se pod oružanom pratnjom ukrcavale na avion za New York. 

- Goran mi je spasao život. Nikada mu to neću zaboraviti - rekla je Mirjana jednom prilikom. 

- Mislim da bi 98 posto ljudi na mom mjestu vjerojatno završilo na psihijatriji, jer kad te netko toliko zlostavlja s 15 godina, to ne može biti normalno. Ja sam se uspjela izvući, prije svega zahvaljujući svojoj majci, koja je vrlo jaka žena. Ona nas je držala zajedno. Sama ne bih preživjela - ispričala je.

Sada je i Ivanišević prvi put progovorio o situaciji:

‘Ne bih ja sad o tome pričao, ja volim Mirjanu i mi smo u super odnosima, ali nisam je dugo vidio. Naravno da bi se izgrlili kad bi se vidjeli‘, rekao je, ali istaknuo koliko je sve to bilo teško: 

‘To su neki momenti, negdje su u glavi i ne želim ih se sjećati, nisu lijepi trenuci. Nisam joj ja spasio život, ja sam joj pomogao u tom trenutku jer sam mogao i jer sam bio tamo. Hvala Bogu da je sve to dobro ispalo, da je sretna te da je postigla sve što je postigla‘, zaključio je Goran.

image
Francois Xavier Marit/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 04:21