StoryEditorOCM
Regijabanja luka na nogama

Raspetljava se velika mafijaška pljačka u susjedstvu, uhićen je jedan Gruzijac, evo kako im je policija ušla u trag

Piše vijesti sd
16. svibnja 2024. - 18:49
Policija je u okviru istrage u pitanju otimanja novca od Banjalučanke J. Š, koja trguje devizama, uhitila jednu osobu s područja Gruzije (ilustracija)Afp

U Banjoj Luci je u utorak došlo do nesvakidašnje pljačke prilikom čega je lopov istrgnuo ženi iz ruku torbe s navodno dva milijuna konvertibilnih maraka, odnosno oko milijun eura. No, izgleda da je riječ o dobro organiziranoj kriminalnoj skupini, čiji su dio i strani državljani.

Vlasnici mjenjačnice lopovi u ‘sačekuši‘ ukrali vrtoglavi iznos novca, policija blokirala cijeli grad

Policija je u okviru istrage u pitanju otimanja novca od Banjalučanke J. Š, koja trguje devizama, uhitila jednu osobu s područja Gruzije. Međutim, sumnja se da je u pljačku uključeno više osoba i da su neki od njih pobjegli iz BiH. Tijekom bijega promijenili su više vozila, a odmah nakon pljačke pobjegli su u pravcu Doboja, odakle su dalje otišli različitim stranama, saznaje Glas Srpske, prenosi Klix.ba.

image

U dvije torbe vlasnice mjenjačnice bilo je milijun eura (ilustracija)

/Shutterstock

Istražitelji su do sada otkrili rute kojima su bježali lopovi te su pronašli i dva vozila za koje se sumnja da su ih koristili. Radi se o Seatu, koji je otkriven u naselju Sunce u Banjoj Luci, i Audiju, koji je pronađen u naselju Paprikovac, također u Banjoj Luci.

Nakon što su tu ostavili automobile, policija pretpostavlja da su pobjegli prema Zalužanima i da su tu otvorili torbe.

"U jednoj od torbi pronašli su mobilni telefon, koji je vlasnica prethodno sakrila. Signal tog mobitela je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljnjim operativnim radom došlo se do informacija i dokaza da su pljačkaši pobjegli u Doboj", rekao je izvor blizak istrazi.

image

Policajci su pratili signal mobitela koji je vlasnica ostavila u jednoj od torbi (ilustracija)

/Shutterstock

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 22:44