StoryEditorOCM
ObalaLICE S RAZGLEDNICE

Rođeni Englez moli za pomoć u traganju za ocem Dalmatincem: ‘Majka mi je imala vezu s čovjekom iz okolice velikoga grada, ali svoju je tajnu odnijela u grob. Pomozite mi!‘

Piše Dalmacija SD
24. listopada 2022. - 19:40
Britanac Lee smatra da se njegov otac nalazi na ovoj fotografiji koju je pronašao u ostavštini svoje iznenada preminule majkeTotal Croatia News

Nakon što je nedavno jedan Nizozemac uspio pronaći oca Hrvata koji je 1966. godine radio kao konobar u hotelu "Bellevue" u Dubrovniku, javio se i jedan Britanac sa sličnom pričom.

- Moja mama je imala vezu s Jugoslavenom iz Dubrovnika. Slali su jedno drugom razglednice još 1970-ih, koje sam upravo pronašao nakon što je moja mama iznenada preminula i svaku informaciju o ovoj povijesti ponijela sa sobom u grob.

Čini se da nitko u obitelji ili Velikoj Britaniji nije znao za ovu romansu - napisao je Britanac Lee za internetski portal Total Croatia News.

- Imam ove dvije adrese, doznao sam da je jedna od njih selo Dunave u Konavlima kod Dubrovnika. Podaci o mom nasljeđu potvrđuju da sam vezan za pradjedove i bake s imenom Arbanas ili Arbanasin.

Jedna je sugestija da su njegovi inicijal...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 09:10