StoryEditorOCM
DalmacijaNIRD I LIDL

Oživjelo gradilište u Sućurcu: u poslovnoj zoni niču dva centra

Piše PSD.
14. rujna 2012. - 11:02
Dva trgovačka centra, za čije se potrebe gradi pristupna prometnica u Kaštel Sućurcu, u neposrednoj blizini “Getroa”, jesu novi, naravno odvojeni, projekti kaštelanske tvtke NIRD i “Lidla” Hrvatska. U budućoj poslovnoj zoni Urbanističkog plana uređenja Kaštel Gomilica – Kaštel Sućurac jug (UPU 16) NIRD će graditi prodajno-skladišni protor, a “Lidl” svoj prodajni centar poput onih kakve već ima u Splitu i Solinu.

Parcelu površine oko 50.000 kvadrata prometnica u gradnji dijeli na dva gotovo jednaka dijela, s tim da će novi trgovački centri biti ispod te prometnice, bliže staroj kaštelanskoj cesti. Na istoj lokaciji prostornim planom je predviđena i gradnja benzinske postoje, no još je nepoznato kad će biti realizirana i tko će biti investitor.

Prema riječima vlasnika NIRD-a Nikše Dragičevića, projekt prodajno-skladišnog prostora ove tvrtke u fazi je ishođenja lokacijske dozvole. Gradit će se na dvije etaže ukupne površine oko 5000 kvadrata. NIRD projekt realizira u suradnji s poslovnim partnerom, kaže Dragičević, a za gradnju je predviđen šestomjesečni rok od trenutka kad se ishodi građevinska dozvola.

Komunalnim doprinosom izgradit će se pristupna cesta

Trgovački centar “Lidl” imat će oko 1700 kvadrata, a prema riječima Ronalda Reje, u gradskoj upravi Kaštela zaduženog za urbanizam i komunalu, građevinsku dozvolu dobit će čim uplate komunalni doprinos, što bi se trebalo dogoditi do kraja ovog tjedna.

Budući da su iz “Lidla” Hrvatska na naš upit odgovorili da će s gradnjom početi čim ishode dokumentaciju, to bi projekt nove trgovine mogao u realizaciju do kraja ovoga mjeseca.

Upravo iz komunalnog doprinosa koji će uplatiti NIRD i “Lidl” pokrit će se troškovi spomenute pristupne prometnice u Kaštel Sućurcu, čija vrijednost iznosi oko 600.000 kuna, a investitor je Grad Kaštela. Izvođač radova je “Cestar”, a rok za završetak tri mjeseca, što znači da bi prometnica trebala biti završena do kraja listopada ove godine.

Jadranka Matić

‘Lidl’ drugi maloprodajni lanac u RH

Trgovački lanac “Lidl” u ovome trenutku ima 80 otvorenih trgovina na području Republike Hrvatske. Nastavljajući sa širenjem svoje prodajne mreže, u srpnju je otvorio svoju drugu trgovinu u Šibeniku, odnosno 80. u Hrvatskoj. Time, kako su nam rekli, “Lidl” znatno jača svoju poziciju drugog maloprodajnog lanca u Hrvatskoj, odmah do “Konzuma’.


NIRD se širi na još 25.000 kvadrata

NIRD d.o.o. iz Kaštel Lukšića, u vlasništvu Nikše Dragičevića, registriran za proizvodnju i veleprodaju igračaka, tekstila i metraže, svoje poslovne planove veže i za preostalih 25.000 kvadrata zemljišta u budućoj poslovnoj zoni, gdje također u dogledno vrijeme namjerava graditi poslovno-skladišni prostor.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 08:36