StoryEditorOCM

Probijen tunel na Stupici, promet za 15 dana (FOTO)

Piše PSD.
28. lipnja 2011. - 13:02

Tunel na Stupici probijen je u noći s ponedjeljka na utorak, oko 3 sata. Zagrebačka tvrtka “Viadukt”, koja je na pozivnom natječaju dobila posao, počela je s bušenjem tunela 13. travnja.

Tunel je dug 185 metara i njim je zaobiđen opasni dio na biokovskoj cesti Makarska–Vrgorac nakon velikog odrona stijena koji se dogodio 25. listopada prošle godine.

Cesta prema Vrgorcu trebala bi za petnaestak dana biti puštena u promet. Nakon što je tunel probijen, treba urediti prometnicu kroz njega, a za ovo će ljeto ostati u makadamu. Tunel i cesta završit će se na jesen.

Velika gromada presjekla je normalan život stanovnika Zabiokovlja, koji su vršili pritiske do samog državnog vrha da se hitno počne s radovima. Intervenirali su premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Ivo Josipović i ministar Božidar Kalmeta.

Ljudi su prijetili blokadom prometa te su zbog stalnih odgoda i odugovlačenja s početkom sanacije Stupice izgubili vjeru da će ovoga ljeta biti spojeni s primorjem.

Znali su reći da će se prije cijeli Japan ponovno izgraditi nakon užasnog potresa i tsunamija nego što će se stijena maknuti s biokovske ceste. Vijest da je tunel probijen Zabiokovljane će svakako najviše obradovati.

a. dragičević
foto: ivo ravlić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 02:57