StoryEditorOCM
Dalmacijadosta je

Raspali se starčevićanci u Kaštelima

Piše PSD.
22. veljače 2013. - 12:44
Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić više nema stranačku organizaciju u Kaštelima. Podružnica Kaštela više ne postoji, a kompletno predsjedništvo dalo je zajedničku ostavku na sve dužnosti, kao i na članstvo sada već bivše stranke.

- Taj naš čin izrijekom smatramo kao ljudski moralan, politički odgovoran i pravaški dosljedan. Nepridržavanje i teško kršenje stranačkog statuta na županijskoj i državnoj razini, nagodbenjaštvo i mešetarenje stranačkih čelnika, beskompromisan stav kaštelanske podružnice protiv suspalionice opasnog otpada, nametanje koalicijskog partnera HDZ-a isključivo i zbog probitaka i interesa uže grupe pojedinaca, tek su neki od razloga napuštanja stranke - navode pravaši.

Uz te razloge, navode i centralističko upravljanje strankom, gušenje i izdaju samog pravaškog nauka i djela dr. Ante Starčevića.

Iz kaštelanske podružnice istupili su dužnosnici stranke na državnoj razini - Duje Katalinić, član Predsjedništva, i Vjeran Duvnjak, član Časnog suda, također i Tonći Leskur, dopredsjednik Mladeži županijskoga HSP-a dr. Ante Starčević.

Pravaši Kaštela poručuju kako ovim činom nisu izišli iz politike, nego samo iz lažne pravaške stranke. Daljnji politički angažman i opciju za izlazak na idućim lokalnim izborima odlučit će isti ovi ljudi, te o tome na vrijeme obavijestiti javnost.

Pravaši Kaštela pozvali su kaštelanski puk i hrvatski narod, da se uključe u akciju prikupljanja potpisa za “Referendumski ustanak”, kako bi se izjasnili postoji li potreba za raspisivanjem referenduma za sljedeća pitanja: Jeste li ZA ili PROTIV - poništenja pretvorbe i privatizacije u RH; zabrane rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa RH; članstva RH u Europskoj uniji; zabrane prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a u RH? Prikupljanje potpisa traje do 27. veljače.
JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 17:03