StoryEditorOCM
ZabavaDeveto izdanje Midsummer Scene festivala

Ekipu mjuzikla ‘Put oko svijeta u 80 dana‘ začarao Lovrjenac: ‘Osjećate teret povijesti na svojim leđima, a prekrasan pogled na cijeli grad vrhunski je luksuz...‘

Piše L.V.
26. lipnja 2023. - 21:12

Posljednjih devet godina, svakog lipnja, s veseljem dočekujemo početak Midsummer Scene festivala. Sinoć je premijerno izveden mjuzikl "Put oko svijeta u 80 dana" Jules Vernea, u režiji Sean Aite i kompozitora Lea Elsa koji će se igrati trinaest puta na tvrđavi Lovrjenac sve do 5. srpnja. Zbog velikog interesa organizatori su na predstavljanju u Dubrovniku pozvali na raniju kupnju ulaznica.

-Svake večeri glumci uživo sviraju i pjevaju, sjajan su tim. Video projekcije nas vode kroz sve gradove koje je posjetio Mr. Fogg i njegov sluga Passepartout. Vjerujem da ćete u 95 minuta zajedno s nama moći obići cijeli svijet!" – izjavila je producentica Darija Mikulandra Žanetić iz Brilliant Events.

image

Dubrovnik, 190623. Proba mjuzikla Put oko svijeta u 80 dana. Foto: Mihael Barisic/CROPIX

Mihael Barisic/Cropix/Cropix

6. srpnja bit će izvedena praizvedba solo mjuzikla "Ljubav je fer" (Priče iz moje ulice) Gorana Karana, a posebna glazbena poslastica za klasičare bit će koncert troje svjetski poznatih pijanista PIANO MANIACS TRIATHLON na kojem nastupaju Matej Meštrović, Matthew Mayer i Antonija Pacek, a koji će se održati 30. lipnja u Kneževom dvoru. Ovogodišnji će Midsummer Scene Festival na posebnom događanju, 7. srpnja u palači Sponza u suradnji s Domom Marina Držića upriličiti predstavljanje engleskog prijevoda Novele od Stanca Marina Držića u prijevodu Filipa Krenusa. Glumačka družina ovogodišnjeg Midsummer Scene Festivala posljednjih je dana upoznala Dubrovnik.

-Nastup na Lovrjencu je ogromna privilegija. Osjećate teret povijesti na svojim leđima, a zagrijavanje prije predstave, uz prekrasan pogled na cijeli grad, vrhunski je luksuz. Da ne spominjemo niz nevjerojatnih glumaca koji su igrali u tvrđavi! Bez pritiska!" – izjavio je simpatični Francuz Leo Elso, koji je uz ulogu u mjuziklu i njegov skladatelj.

image

Dubrovnik, 190623. Proba mjuzikla Put oko svijeta u 80 dana. Foto: Mihael Barisic/CROPIX

Mihael Barisic/Cropix/Cropix

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Sean Aita, glazbu je skladao glumac i skladatelj Leo Elso koji ujedno i igra ulogu Passepartouta, Juliana Barros je Miss Aouda, Rhianna Goodwin je Samantha Graham i Batuclar, Julian Harries je Mr. Fix, dok je hrvatski glumac s engleskom adresom, Filip Krenus Mr. Fogg. Kostimograf i scenograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a dizajner video projekcija Nikola Kapidžić.

Ovaj je mjuzikl po narudžbi napisan i skladan za tvrđavu Lovrjenac, a festival Midsummer Scene pružit će nezaboravan ljetni doživljaj svim posjetiteljima.

image

Dubrovnik, 190623. Proba mjuzikla Put oko svijeta u 80 dana. Foto: Mihael Barisic/CROPIX

Mihael Barisic/Cropix/Cropix

-Pričat ću svojim prijateljima o nevjerojatnoj ljepoti Grada i obale, o odličnoj hrani i o tome koliko su ljudi ovdje nevjerojatno ljubazni i gostoljubivi!" – zaključio je Julian Harries.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice za ovogodišnji Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, a u lipnju i na prodajnim mjestima u Luži, TZ grada Dubrovnika na Pilama, te sat vremena prije početka predstave na Lovrjencu.

23. svibanj 2024 00:48