StoryEditorOCM
ZabavaPrelijepi prizor

Fotografija Korčulanina Dina Mihovilovića među najboljima u prestižnom časopisu Rangefinder

Piše Lorita Vierda Foto: Dino Mihovilović
27. ožujka 2024. - 09:58
Fotografija Dina Mihovilovića među najljepšima je za ožujak u prestižnom časopisu RangefinderDino Mihovilović/

Mladi korčulanski fotograf i producent Dino Mihovilović ponovno je  nazauzeo svu pažnju jednog pod najstarijih prestižnih časopisa Rangefinder koji je objavio njegovu prekrasnu fotografiju mladog para, upravo vjenčanog, na jedrilici dok se u pozadini vidi Korčula. Rangefinder je njegovu crno-bijelu fotografiju objavio u rubrici portreti i fotografije tjedna za ožujak, a sam magazin izlazi još od 1950. godine i cijenjen je upravo zbog ovakvih ‘ulova‘.

image

Korcula, 310521.
Dubrovacki moskar
Dino Mihovilovic.
Foto: Andjela Scepanovic/CROPIX

Andela Scepanovic/Cropix

No ovo je samo još jedna u nizu međunarodno objavljenih fotografija mladog Korčulanina. 2015. godine ušao je u najuži krug natjecanja za naslovnicu časopisa National Geographic. Dinova crno-bijela fotografija korčulanske arhitekture, mračne atmosfere s distopijskim prizvukom kojem pridonose nemarno rastegnuti kablovi, progurala se ispred više od četiri tisuće konkurentskih fotografija iz cijelog svijeta poslanih te godine na natječaj. Te 2015. godine Dinova je karijera krenula strelovito, njegova je fotografija zauzela peto mjesto od 3200 fotografija u kategoriji Climate Change in Your Life urednika National Geographica Jessie Wendera i Dennisa Demicka, kako je pisao Dubrovački vjesnik.

 

Malo nakon toga, fotografiju je prepoznala i poznata producentska kuća Para Music Group iz New Yorka za koju je svojedobno radio glasoviti američki producent i reper Timbaland. Kuća je otkupila Dinovu fotografiju i postavila je na svoj web homepage. Dino se fotografijom bavi gotovo 15 godina, a osim iza objektiva okušao se i kao producent, a režirao je i brojne glazbene spotove u posljednjih osam godina.

25. travanj 2024 20:15