StoryEditorOCM
ZabavaLIJEPA SLOVENKA

Smatra se najljepšom Yu-missicom, a da uzme svjetsku krunu spriječile su je golišave fotke. Pogledajte je danas

Piše MOZAIK SD
11. studenog 2023. - 18:16

Bernarda Marovt bila je jedna od najljepših žena bivše Jugoslavije 1980-ih, mnogi su joj predvidjeli sjajnu karijeru, ali onda je sve krenulo nizbrdo.

Predodređen za uspjeh, godišnji kalendar časopisa Start iz 1982. godine, koji je tada zamijenio Playboy, prodan je u nevjerojatnih 350.000 primjeraka zbog Bernardinih slika. Postala je Miss Start i Miss Penthouse prije nego što je odlučila okušati sreću na izboru za Miss izbora.

Bernarda je izabrana za Miss Jugoslavije na zagrebačkom izboru 1982. godine. Iako nije prošla u prvom kolu za Miss Hrvatske, jer je žiri imao još neke favorite, prijavila se na natjecanje umjesto misice koja je odustala. I ti isti izbori ljepote su ju proslavili, ali i uništili u kratkom roku, piše Kurir.

Na dan izbora za Miss svijeta objavljene su Bernardine golišave fotografije. Lijepa Slovenka kažnjena je diskvalifikacijom, za nju se moglo glasati, ali nije smjela pobijediti.

"Bio je to, možemo reći, pravi skandal tada jer ljudi nisu navikli na to, bilo je to nešto novo, mogu reći iznenađenje, ali onda se naviknete - kažete, pa, probala sam jednom, pa, gotovo", rekla je Bernarda jednom prilikom, prenosi Kurir.

U mnogim anketama Bernarda je proglašena najljepšom Miss Jugoslavije ikad. 

Međutim, kako ne bi sve palo u vodu, 30 fotografa iz cijelog svijeta nazvalo ju je Miss Photogenic i dodijelilo joj titulu najfotogeničnije djevojke na svijetu. Tada je proglašena top modelom Italije i top modelom Europe, a na vrhuncu karijere zarađivala je 3000 dolara dnevno.

Od tada je prošlo više od 40 godina, a danas je Bernarda potpuno neprepoznatljiva.

 

02. svibanj 2024 16:37