StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Opet je Iva Oberan u borbi za medalju. Sedam dana nakon uspjeha u Dushanbeu, evo je i u Astani u finalnom bloku

Piše Tonči Vlašić
11. svibnja 2024. - 13:47
Iva Oberan protiv reprezentativke Brazila Nauane Silve u četvrtfinalu Grand Slama u Astani, Kazahstanu.Gabrijel Juan/Ijf/

Opet je Iva Oberan izborila borbu za broncu na Grand Slamu. Prošli tjedan je dobila zadnju borbu, te izborila svoju prvu Grand Slam medalju. Bilo je to  u Dushanbeu, u Tadžikistanu, a sad čeka borbu za broncu u Astani, Kazahstanu.

Osvojila je svoju kvalifikacijsku skupini do 63 kilograma. U njoj opravdala ulogu nositeljice Redom, na startu je svladala Himanshi Tokas iz Indije, zatim Anriquelis Barrios iz Venecuele i Brazilku Nauanu Silvu, te se plasirala u polufinale, a gdje je čekala borba protiv Katarine Krišto.

Tko će u finale, judašica Župe dubrovačke ili Dalmacijacementa? Uspješnija je s dva wazarija bila Kaštelanka, te nju čeka borba za zlato protiv Slovenke Andreje Leski, prve nositeljice, aktualne svjetske doprvakinje, dok će se Oberan boriti za broncu protiv Dene Pohl, reprezentativke Njemačke.

Oberan – Pohl 1:1. Iva je bila bolja lani u Dushanbeu, a Pohl ove godine u Portugalu. Oba ta ogleda su bila na Grand Prixu, ovo je prvi na Grand Slamu.  

image

Iva Oberan više od tri godine nastupa pod vodstvom Matea Semiza, trenera Dubrovnik 1966. i hrvatske reprezentacije

Tamara Kulumbegashvili/
23. svibanj 2024 17:43