StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Pamtit će Luka Ivanković po pobjedi debi na Svjetskom kadetskom prvenstvu

Piše Tonči Vlašić
26. kolovoza 2023. - 23:14

Luka Ivanković je pod vodstvom trenera Jakše Đapića ostvario pobjedu na Svjetskom kadetskom prvenstvu, koje se održava u zagrebačkoj Areni. Judaš Dubrovnika je u svom debiju na najvećem natjecanju dobio u kategoriji preko 90 kilograma Dimitra Kurtakova, reprezentativca Bugarske.

Potom je u polufinalu kvalifikacijske skupine ‘D‘ poražen od nositelja, Mathea Akiana Mongoa iz Francuske, koji je vlasnik bronce s ovogodišnjeg Europskog prvenstva. Akiana Mongo je bio uspješniji, a zaustavljen je u Zagrebu tek u finalu, i to od Ibrahima Tataroglua, reprezentativca Turske, te je osvojio svjetsko srebro.

Azerbajdžan je najuspješnija država na SP-u: dva zlata, tri srebra i tri bronce. Japan je drugi s dva zlata i srebrom, Srbija treća s dva zlata, Italija je četvrta sa zlatom, dva srebra i dvije bronce, Kazahstan peti sa zlatom, srebrom i tri bronce... Hrvatska je imala jedan plasman (Marko Božić iz Judo kluba Solin sedmi u kategoriji do 90 kilograma).

Ivanković je u 2023. godine osvojio broncu na kadetskom prvenstvu Hrvatske, zatim isti uspjeh ostvario i na juniorskom prvenstvu, a na seniorskom se borio za brončanu medalju i nastup zaključio na petom mjestu. Godinu prije osvojio je naslov prvaka u mlađe kadetskom uzrastu. 

06. lipanj 2024 02:54