StoryEditorOCM
OstaloSTRELJAČKI KLUB DUBROVAČKO PRIMORJE

Prvi put prvi, a to nije sve! Slave uspjeh, ali, kao i kad je streljana u pitanju, nastavljaju raditi/trenirati jer, smatraju, kako mogu još bolje

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2024. - 16:26
Streljana u Dubrovačkom primorju, te ekipa Streljačkog kluba Dubrovačko primorje - pobjednik 2. kola Kupa Hrvatske

Tko je bio ‘gore’, kad se prođu Visočani te krene prema Imotici, mogao je vidjeti taj najveći uspjeh Streljačkog kluba Dubrovačko primorje. Prekrasna je streljana u Visočanima, a još se radi. Planova bulikan, a sve kako bi sutra ugostili najveća natjecanja. Doveli u svoju općinu ni manje, ni više nego Europsko prvenstvo. To ne kriju.

Počeo je taj raj za strijelce ‘nicati‘ prije pet godina. Sad je ‘gore’ streljana za olimpijske discipline, i kad je tako, bili su na njoj, te nastupili, svi najbolji hrvatski strijelci, a među njima i dvojica svjetskih velikana, prvo Josip Glasnović, pa Giovanni Cernogoraz. Obojica olimpijski pobjednici, te europski prvaci. Ovo potonje su obojica osvajala po nekoliko puta. Plus, Istrijan je bio i svjetsko zlato. I doći će, rekla su obojica, opet.

I kad su stvorili uvjete za pet, razmišljali su kako klub, koji su osnovali 2018. godine, dovesti u vrh i po rezultatima, kako bi i po tom pitanju bili među najboljima. Proteklog vikenda su nastupili na 2. kolu Kupa Hrvatske u disciplini trap. Danijel Škunca, te Marijan i Tomislav Luburić su branili boje Dubrovačkog primorja. Konkurencija u Zagrebu 138 natjecatelja, te 14 klubova.

image

Pobjednici 2. kola Kupa Hrvatske u disciplini trap - strijelci Dubrovačkog primorja (Marijan Luburić ‘Maka‘, Danijel Škunca ‘Pifra‘ i Tomislav Luburić ‘Toma‘) na postolju streljane Luže u Zagrebu

image

Prvi put prvi - ekipa Dubrovačkog primorja

Prvi put Dubrovačko primorje ekipno prvo, a prvi put u povijesti je imalo dvojicu svojih natjecatelja u velikom finalu, među šest najboljih (Marijan Luburić peti, a Škunca šesti). Plus, imalo je i svog u B finalu (Tomislav Luburić šesti). Dakle, trojicu među dvanaest najboljih uz podsjetnik kako je na streljani Luže 138 natjecatelja prvog dana kupa gađalo 75 meta za mjesto u finalima (dan poslije je dvanaest najboljih u finalu gađalo novih 50 meta).

Streljački klub Dubrovačko primorje slavi uspjeh, ali, kao i kad je streljana u pitanju, nastavljaju raditi/trenirati jer, smatraju, kako mogu još bolje.  

26. svibanj 2024 19:37