StoryEditorOCM
OstaloKOME ĆE TREĆA BITI SREĆA?

Square seli u Makarsku, otamo će jurišati na Omiš. Za ostvariti povijesni uspjeh morat će ‘crveno plavi‘ srušiti sve neugodne tradicije

Piše Tonči Vlašić
26. travnja 2024. - 09:35

Četiri utakmice su odigrane u obje polufinalne serije, sve četiri su završile s pogotkom razlike, u svakoj je bio drugi pobjednik, uz napomenu kako je jedna, i to prva u Puli otišla u produžetak, kako je pobjednik odlučen u dodatnih deset minuta. I tako je u oba polufinala, nakon što su bolje rangirani bili domaćini, rezultat je 1:1, a sad serija stiže kod slabije rangiranog: Square je večeras i u nedjelju gost Olmissuma, kad je Stanoinvest Futsal Pula gost Futsal Dinama. Tri pobjede trebaju za finale, a u finalu će trebat isto toliko pobjeda za naslov prvaka. 

U obje polufinalne serije bolje rangirani je poveo, ali nije uspio dobiti i drugu. Sad ‘servira’ niže rangirani. Tko će nakon treće biti na korak do finala? Olmissum i Square treću počinju u 19 sati, Futsal Dinamo i Stanoinvest Futsal Pula u 20.15 sati. U nedjelju je četvrta u Omišu od 18, a u Zagrebu od 19 sati.

Televizijske kamere su bile na prve dvije utakmice u Gospinom polju, sad će biti u Zagrebu.

Square kreće na put ovog petka u 13.30 sati. Smjestit će se u Makarskoj. Neće se vraćati doma nakon prve utakmice u Omišu. Idu svi. Antonio Noković jedini nema pravo nastupa večeras zbog žutih kartona, ali može igrati u četvrtoj.

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Četvrtfinala (na dvije pobjede): Square (1) - Osijek (8) 2:0 (5:1 u Dubrovniku/3:1 u Osijeku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Crnica (7) 2:0 (4:0 u Puli/4:0 druga u Šibeniku), Futsal Dinamo (3) - Torcida (6) 2:1 (6:1 u Zagrebu/2:3 u Splitu, majstorica u Zagrebu 6:0), Olmissum (4) - Novo vrijeme (5) 2:0 (3:1 u Omišu/2:0 u Makarskoj)

Polufinala (na tri pobjede): Square (1) - Olmissum (4) 1:1 (4:3 i 2:3 u Dubrovniku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Futsal Dinamo (3) 1:1 (3:2 i 1:2 u Puli)

Squareu je bez pobjede kod Olmissuma, koji je prvoligaš od 2019. godine, i koji je u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni otišao do naslova prvaka. Iduće sezone obranio je naslov. Futsal Dinamo je taj koji brani naslov. Dobio je lani Olmissum u finalu s 3:1. 

Ove sezone ukupno pet ogleda Squarea i Olmissuma. Četiri u Gospinom polju, a jedan na Ribnjaku, i taj jedan je bio za bodove. Završio je bez pobjednika, 1:1. U Gospinom polju uspješniji Olmissum, koji je dobio utakmicu za bodove, polufinale kupa na penale, te sad drugu utakmicu polufinalne serije. Povijest, dakle, nije na strani Squarea, ali za ostvariti povijesni uspjeh morat će ‘crveno plavi‘ srušiti sve neugodne tradicije.

Eventualne majstorice, pete utakmice finala, igraju se u petak, 3. svibnja kod bolje rangiranih. 

02. svibanj 2024 11:03