StoryEditorOCM
Crna kronikaU VELOJ LUCI

Ušao u tuđu kuću, otuđio ruksak, ukrao novac i bankovne kartice - a tek mu je 17 godina

Piše DV
20. ožujka 2024. - 12:01

Policijski službenici Policijske postaje Korčula dovršili su kriminalističko istraživanje kojim se 17-godišnji mladić sumnjiči za kazneno djelo krađe i kazneno djelo računalne prijevare.

Radi se o kaznenim djelima počinjenim krajem siječnja ove godine u Veloj Luci, a policiji ih je prijavila oštećena 38-godišnjakinja.

U svojoj prijavi je navela kako je nepoznata osoba sa stola obiteljske kuće, koja je u tom trenutku bila otključana, otuđio ruksak u kojem se nalazio novčanik s novcem, osobnim i bankovnim karticama.

Oštećena je u blizini kuće pronašla odbačeni ruksak u kojem su se nalazile sve otuđene stvari osim novca i bankovnih kartica, a utvrđeno je kako je počinitelj, koristeći jednu od bankovnih kartica, izvršio četiri transakcije plaćanja u ukupnom iznosu od 65 eura.

Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, maloljetni mladić je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, koje je provedeno u suradnji s Policijskom postajom Metković, kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za mladež u Dubrovniku.

27. travanj 2024 00:38